Headspace er det bedste tilbud til unge i Norden

Projektet Headspace, som hjælper børn og unge med at komme videre i livet, er blevet udpeget som Best Practice af Nordisk Råd.

Projektet Headspace er netop blevet udpeget som Best Practice i hele norden af Nordisk Råd for deres arbejde med at sikre bedre mental trivsel for unge mellem 16 og 29 år. De prøver, at forebygge at de unge falder ud af arbejdsmarkedet eller dropper ud af deres uddannelser. 

Headspace har flere afdelinger spredt over hele landet. I Aalborg har projektet hjulpet 2700 unge. Der er 73 frivillige, der gennem 7600 samtaler har gjort en forskel i de unges liv. Denne indsats er nu blevet anerkendt af Nordisk Råd.

- Det er fantastisk at få den opmærksomhed og der kommer en forskervinkel på vores indsats, der fortæller at det vi gør er unikt og hjælper mange, siger Karin Leth Kristensen, Centerchef for Headspace i Aalborg.

Headspace står på trods af anerkendelsen overfor udfordringer. Projektperioden på to år er snart forbi, hvilket betyder at Headspace skal til at finde de økonomiske midler et andet sted. Staten har indtil videre ikke villet støtte projektet, men det håber de ved Headspace er en beslutning, de kan ændre. 

- Vi vil gerne skabe så meget opmærksomhed omkring vores projekt, at vi også kan få midlerne til at fortsætte fremover, siger centerchefen.

De får taget de unges de unges problemer i opløbet. Så det er et projekt, der handler om forebyggelse i stedet for behandling, når skaden er sket. Det gør de ved hjælp af samtaler, men også flere andre tiltag. 

Headspace Aalborg har et nyt projekt i støbeskeen omkring joblæring til den udsatte gruppe. De unge med mentale problemer har stor glæde af at komme ud på arbejdspladser på lige fod med andre ansatte. Headspace er ved at skabe kontakt til virksomheder der har mulighed for at tage de unge ind. 


Seneste nyt

fra Nordjylland