Foto: Tommy Hald

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Heltemodig nordjyde redder 49-årig mand fra at drukne

En mand på 49 fra Aalborg var tæt på at drukne, natten til søndag. Heldigvis blev han reddet op af vandet af en hurtigt reagerende ung mand.

I stedet for at blive et menneskeliv fattigere, blev Nordjylland natten til søndag i stedet en vaskeægte helt rigere.

Da en 49-årig mand natten til søndag faldt i Aalborg Havn og var tæt på at drukne, var der nemlig livreddende hjælp at hente fra en anden nordjyde, der heroisk hoppede i havnen og bjærgede manden – og dermed reddede hans liv.

Han har været tæt på at dø. Den unge mand har reddet et menneskeliv. Og sat sit eget liv på spil undervejs.
​​

Søren Korsgaard, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab

Det fortæller Søren Korsgaards, indsatsleder ved Beredskab Nordjylland, til TV2 Nord.

- Det er enormt heldigt, at de her unge mennesker (først i tyverne, red.) hører og ser, at manden her falder i vandet. Vandet er stadig enormt koldt, men det afholder altså ikke den her unge mand fra at hoppe i og redde den pågældende mand, fortæller Søren Korsgaard, der understreger, at selvom beredskabet bliver tilkaldt hurtigt, så var det den unge mands heltegerning, der forhindrede druknedøden.

01:01 Luk video

- Da vi når frem, er den bevidstløse mand trukket ind på land og op på en trappe. Vi når at udøve førstehjælp på manden i forholdsvist mange minutter, inden der kommer en ambulance, siger Søren Korsgaard, der selv var tilstede under livredningen af den 49-årige mand.

- Han har været tæt på at dø. Den unge mand har reddet et menneskeliv. Og sat sit eget liv på spil undervejs, fortæller Søren Korsgaard.

Læs også Joakim reddede mand fra druknedøden: - Jeg var faktisk bare rigtigt bange i den situation

Nordjyllands Politi meddeler til TV2 Nord, at den 49-mand var påvirket af alkohol, men at han efter omstændighederne har det fint søndag formiddag - og at det i øvrigt ikke fremgår af politiets database, hvem den heltemodige nordjyde er.

OPDATERING: TV2 har siden denne artikel fundet frem til den unge mand, der stod for den heroiske redningsaktion i Aalborg Havn. Det drejer sig om Joakim Bové Winkler - og du kan læse hans egen beretning her.