LIGE NU:

Hjælpepakke kom for sent: Great Dane Airlines fyrer 32

Natten til mandag faldt en ny aftale på plads, der skulle hjælpe coronaramte virksomheder. Men det var for sent for luftfartvirksomheden Great Dane Airlines, der samme dag måtte fyre 32 medarbejdere.

Direktør i flyselskabet Great Dane Airlines, Thomas Hugo Møller, sad natten til mandag og ventede på den nye aftale, der skulle erstatte lønkompensationsordningen. Men den kom for sent, fortæller han.

- Løsningen kom desværre alt for sent, og derfor har vi været nødt til at fyre 32 medarbejdere. Det er lidt noget politisk makværk, at hjælpepakken først kom dén dag, hvor lønkompensationsordningen udløb, siger direktør Thomas Hugo Møller.

Mandag blev der afskediget 32 medarbejdere i luftfartvirksomheden - heriblandt både kabinepersonale og piloter.

Håb om genansættelse

1. september hele tiden har været en skæringsdato for virksomheden, og derfor var medarbejderne forberedte på udfaldet, fortæller Thomas Hugo Sørensen.

Men selvom 32 medarbejdere nu har fået en fyreseddel, er der mulighed for genansættelse igennem den nye jobdelingsordning.

- De har taget det rigtig godt. Og det er meldt ud, at vi arbejder videre med arbejdsdeling som mulighed, siger direktør Thomas Hugo Møller, der understreger, at han er glad for hjælpepakken og de øvrige ordninger, men at jobdelingsordningen er kommet for sent.

Stadig muligheder i Vietnam

Great Dane Airlines meldte ud i juli, at de droppede ruten til København og satsede på flyninger i Vietnam, men flyene kom aldrig på vingerne.

- Vi venter spændt på, hvad myndighederne i Vietnam melder ud. Det ser ud til, at der kommer nyt den 15. september, men det er jo et uforudsigeligt marked, fordi der kan opstå nye coronaudbrud.

Den nye ordning om arbejdsdeling gælder frem til 31. december.