En måned efter bronze-triumfen ved OL i Rio vendte Anne Dsane Andersen hjem til barndomsklubben Ægir for at fejre medaljen med gamle klubkammerater. Foto: Lone Vad Dam

02:45

Roeren Anne Dsane Andersen, som vandt OL-bronze i Rio var hjemme i Aalborg og roklubben Ægir, hvor trænere og rokammerater hyldede hendes præstation.

1 af 2

Hjem til Ægir: OL-medaljen vist frem

Med OL-bronze om halsen besøgte Anne Dsane Andersen Roklubben Ægir i Aalborg, hvor hun har roet tusindvis af kilometer og lagt grundstenene til OL-succesen.

12. august 2016 blev der bidt negle i klubhuset hos Roklubben Ægir i Aalborg. Her var roere og trænere samlet for at følge Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen i OL-finalen for toer uden styrmand. Efter 2000 nervepirrende meter brød jublen løs. Anne Dsane Andersen, som har taget sine første åretag i Ægir, tog sammen med sin makker OL-bronze.

Knap en måned senere, 11. september, er der igen fuldt hus hos Ægir. Denne gang er der champagne og kransekage, og festens midtpunkt er Anne Dsane Andersen. Succesroeren, som er flyttet til København for at hellige sig roningen, var hjemme i Aalborg og hjemme i Ægir med bronzemedaljen om halsen.

- Det er dejligt at være her. Der er jo rigtig meget forberedelse til OL, og mange af de år er jo foregået her i Ægir. Det er også dejligt at se min gamle træner, Per, og dem, jeg har roet med før. At se dem så glade, gør mig endnu mere glad for medaljen, storsmiler Anne Dsane Andersen.

Gensynsglæden var gengældt.

- Det er altid dejligt at være i Annes selskab, og det er fantastisk at se hende med bronzemedaljen om halsen, siger Annes gamle træner, Per Nissen.

Annes tidligere romakker, Sara Nissen, stemmer i:

- Det er rigtig godt at se Anne igen. Og så er det bare vildt, at hun har fået en bronzemedalje med hjem fra OL. Det er så vildt, siger hun.

Anne Dsane Andersen begyndte at ro i Ægir i 2006, efter at hendes lærer havde introduceret hende for sporten. For fem år siden flyttede hun til København for at blive en del af Danmarks Rocenter og forfølge drømmen om landsholdet og OL. Men det betyder ikke, at Ægir har glemt hende. Tværtimod.

Mens Anne Dsane Andersen kæmpede om medaljer i Rio, fulgte medlemmerne i klubben hendes præstationer, og hun har på den måde været mde til at skabe et endnu større fællesskab i Ægir.

- Det er næsten det rareste ved det her. Det der med, at der er flere mennesker, der synes, at det er superfedt. De talte om, at de samledes på tværs af klubben, og de forskellige segmenter, der er her. Det gør mig bare endnu mere glad, siger Anne Dsane Andersen.

Den aalborgensiske roklub har da heller ikke tænkt sig at kappe båndene til deres rollemodel af en stjerneroer. Derfor fik hun et livsvarigt passivt medlemskab af Ægir.

- Det er virkelig dejligt, at jeg kan være en del af klubben og få lov at komme herop og være sammen med nogle mennesker, som jeg synes er søde og en klub, der er dejlig at være i, siger Anne Dsane Andersen.