Hobro forsinker aalborgensiske superligadrømme

AaB havde set frem til at sikre sig oprykningen til landets bedste fodboldrække, men Hobro stak endnu en kæp i AaB-hjulet.

Hobro forbliver AaB's onde ond i denne sæson.

Matchbolden blev ellers serveret på et sølvfad, efter det tredje nordjyske hold i rækken, Vendsyssel FF, tabte 2-4 til Kolding fredag.

Det betød, at AaB kunne nøjes med uafgjort på hjemmebanen Aalborg Portland Park mod Hobro.

Størstedelen af de 10.044 tilskuere måtte gå slukørede hjem efter nederlaget til AaB på 2-3, imens Hobro-spillerne kunne glæde sig over endnu en gang at drille den nordjyske storebror.

De nordjyske rivaler har nu banket AaB tre gange i NordicBet Ligaen i år, og ikke nok med det udsatte de AaB's comeback til 3F Superligaen - som minimum til næste spillerunde.

Lynanalyse

Skræmmende start

AaB har gjort det til en vane at få virkelig dårlige begyndelser på kampene i foråret, og sådan forløb starten på opgøret mod Hobro også.

De nordjyske gæster scorede både efter syv minutter og efter 19 minutter ved Mathias Kristensen og Richmond Gyamfi.

0-2, og så var presset allerede enormt på AaB's aspirerende superligahold.

En af de få spillere hos AaB, der har haft et godt forår, er den nytilkomne angriber Mathias Jørgensen, og det var også endnu en gang ham, der skulle sparke håbet tilbage i AaB-fansene.

Forsvarsspilleren Sebastian Otoa tog et godt raid med bolden ind i gæsternes felt efter 23 minutter af opgøret, før bolden lå for fødderne af Jørgensen, der hamrede bolden ind via overliggeren og scorede sit ottende mål i sæsonen. Og han har altså kun spillet for AaB siden januar.

En anden Jørgensen, Kasper, bragte virtuelt AaB tilbage i Superligaen, da han flot flugtede bolden i mål efter 28 minutter og udlignede til 2-2.

Hobro ryster AaB

De to nordjyske kombattanter var enige om ikke at score flere mål i første halvleg, og derfor var det helt lige, før de sidste 45 minutter skulle spilles.

Det blev ikke en lige så hæsblæsende start som på første halvleg.

Der var dog godt med tænding på, og der var også et par gange, hvor de offensive spillere udfoldede kvaliteterne.

AaB's offensive midtbanespiller Melker Widell blandt andet tæt på at score efter godt 55 minutters spil, ligesom Mathias Jørgensen fik en stor chance på den ripost, der kom efter Widells afslutning.

Ind kom bolden dog ikke for hjemmeholdet.

10 minutter senere skete det, som alle AaB-fans og spillere frygtede. Hobro bragte sig atter i front, da Villads Rasmussen drev bolden frem og sparkede den fladt forbi Josip Posavec i AaB-målet.

Hjemmeholdet havde dermed 25 minutter til atter at få indhentet Hobro på måltavlen,.

AaB'erne var naturligvis rystede, febrilske, men de var også ihærdige på at få sikret oprykningen, så derfor pressede de på, og mulighederne begyndte de også at tilspille sig.

Den helt store mulighed og forløsning lod dog vente på sig.

Buh-råbene begynde at lyde fra fansene i overtiden, og det måtte spillerne også høre på efter opgøret, for AaB formåede ikke at udligne og dermed sikre sig oprykningen i denne omgang.