LIGE NU:

Horesta vil åbne restauranter for vaccinerede borgere - nordjysk restauratør vil ikke

Brancheorganisationen Horesta vil med et såkaldt coronapas åbne restauranter for vaccinerede borgere. Lokal restauratør fra anden organisation er helt uenig. Han vil åbne, når man kan åbne for alle.

Brancheforeningen for hotel og restaurationsbranchen, Horesta, mener, at det skal være muligt for vaccinerede danskere at gå på restaurant med et såkaldt vaccinepas eller coronapas allerede fra 8. februar, når de nuværende restriktioner udløber. Men det er langt fra alle i branchen, der mener, det er en god idé.

Mikele Volpi, der er næstformand i organisationen Danmarks Restauranter & Caféer mener ikke, et vaccinepas skal give adgang til spisesteder.

- Man vil gerne have lidt aktivitet i vores restauranter igen, men i Danmarks Restauranter & Caféer mener vi ikke, det er løsningen isoleret set, siger restauratør Mikele Volpi fra SanGiovanni i Aalborg, som er næstformand i Danmarks Restauranter & Caféer.

For selvom branchen er presset, mener han ikke, det kan betale sig.

- Vi synes blandt andet ikke, at vores medarbejdere skal stå med det ansvar at stå og teste, om folk er vaccineret end ej, og så synes vi også, at det forretningsmæssigt er for spinkelt et grundlag at åbne hele branchen op, når der er så få, der er vaccineret, siger han.

Vil åbne, når der er åbent for alle

Mikele Volpi og organisationen Danmarks Restauranter & Caféer er dermed helt uenige i Horestas forslag.

- Med et coronapas, hvor man både får samlet op på dem, der er er vaccineret, dem der har antistoffer og måske kombineret med hurtig test, får vi hurtigst muligt gang i hjulene i en branche som igennem 11 måneder har lidt under et hav af restriktioner, siger Kirsten Munk, der er politisk direktør i Horesta.

Dermed vil en udvalgt gruppe af borgere, som er sikret mod virussen, have adgang til restauranter, hvis det står til Horesta.

- Et coronapas, forestiller vi os, er en digital udgave som selvfølgelig er sikret af myndighederne. Dermed vil det være et redskab som man relativt let – forhåbentlig – kan fremvise, siger Kirsten Munk.

Men i Aalborg holder Mikele Volpi fast.

- Vores grundholdning er, at når vi skal åbne, vil vi gerne holde åbent for alle, og så skal man ikke vurderes ud fra, om man har et pas eller ej, siger han.

Indtil videre er det blot frontpersonale, ældre over 85 år samt de allersvageste ældre, der har fået vaccinen. I dag er det 2,5 procent af befolkningen, der er vaccineret, viser tal fra Statens Serum Institut.

Ifølge virolog Allan Randrup er et coronapas allerede om tre uger helt urealistisk. Det siger han til TV 2.

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

Til forsiden

Til forsiden