Hospital opfordrer ansatte: Hold øje med antivaxx'ere, der filmer på afdelinger

Aalborg Universitetshospital har udsendt en intern besked til sygehuspersonale, hvor de opfordrer ansatte til at være opmærksomme på, om suspekte personer færdes på afdelingerne.

Ansatte på Aalborg Universitetshospital skal være opmærksomme på, om suspekte personer filmer på sygehusets afdelinger. 

Sådan lyder det i en intern besked sendt til personale på hospitalet. TV2 Nord er i besiddelse af beskeden, der er sendt ud 5. januar fra Aalborg Universitetshospitals kommunikationsafdeling. Her omtales de personer, personalet bør være opmærksomme på, som såkaldte antivaxx'ere.

- Vi har skrevet ud, at man skal være opmærksomme på, om der færdes folk på vores sygehuse, som egentlig ikke har en retmæssig adgang til det. Vi er blevet advaret om, at der er folk, der måske vil gå ind og filme på vores hospitaler, hvilket i sig selv jo ikke er tilladt uanset om der er corona eller ej, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til TV2 Nord. 

Ny besked til ansatte

Efter i første omgang at have omtalt de personer, personalet bør være opmærksomme på, som såkaldte antivaxx'ere, har hospitalets kommunikationsafdeling sidenhen, 6. januar, sendt en ny besked ud til de ansatte. Her er ordlyden ændret til dette:

"Region Nordjylland beder ansatte være opmærksomme på personer, der ser ud til at opholde sig uden grund på hospitalet. Der findes lige nu eksempler fra England, hvor personer opfordrer hinanden til at gå ind på hospitaler og filme tomme afdelinger - for at bevise, at COVID-19 ikke findes. Så vær opmærksom på, om I støder på personer, der ikke har retmæssigt ærinde på afsnittene."

Opfordring efter episode i England

Advarslen kommer i kølvandet på en hændelse i England, og dette deles nu i grupper, hvor konspirationsteoretikere deler deres holdninger om coronavirus og vaccine.

- Vi har fået en melding fra Sundhedsstyrelsen om, at man har oplevet blandt andet i det engelske sundhedsvæsen, at der er nogle, der trænger ind og filmer uretmæssigt og så bruger det i et øjemed, som i hvert fald ikke er det officielle, fordi man vil køre en antivaccinationskampagne, siger Ulla Astman. 

Ret til en anden holdning

Derfor opfordrer Aalborg Universitetshospital sine ansatte til at være opmærksomme på folk, der vil filme uretmæssigt. 

- Debatten har jo lov til at køre og folk har lov til at have deres holdninger i forhold til plusser og minusser for vaccinen. Det er et frit land, vi lever i, og man har ytringsfrihed. Men man skal ikke luske sig ind på vores hospitaler og laver optagelser til brug i sådan et øjemed. Der skal være tryghed for vores personale og patienter.

- Derudover vil jeg helst ikke at man bruger sundhedsvæsenet til den her slags kampagner og det skyldes jo udelukkende, at jeg ser det som en fordel, at vi har de vacciner, og det gør man jo generelt i det danske sundhedsvæsen. Men naturligvis har man ret til at have en anden holdning. 

Sundhedsstyrelsen bekræfter over for TV2 Nord, at de har gjort regionerne opmærksomme på problematikken.


Seneste nyt

fra Nordjylland