Foto: Henning Bagger (Scanpix)

02:15

Aldrig før har et hus i Nordjylland kostet så meget

1 af 2

Husene i Nordjylland har aldrig været dyrere

Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye boligpristal, og af dem fremgår det, at huspriserne i Nordjylland er højere end nogensinde.

Nordjylland fører sig frem, når det kommer til huspriser. Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at det aldrig har været dyrere at købe et hus i Nordjylland.

Forskel på prisniveau nu og inden krisen

Region Nordjylland: 5,5
Brønderslev: -20,1
Frederikshavn: -9,6
Hjørring: -8,5
Jammerbugt: 13,5
Læsø: For få handler
Mariagerfjord: -8,7
Morsø: -15,7
Rebild: -12,7
Thisted: -5,7
Vesthimmerlands: -11,4
Aalborg: 18,0

Det er Aalborg og Jammerbugt Kommuner, som trækker læsset, og Aalborg er den helt store højdespringer. Her er boligpriserne steget med 18 procent i forhold til før finanskrisen.  

- Aalborg området trækker Nordjylland rigtig kraftigt fremad. I resten af Nordjylland ser det lidt mere tungt ud, siger Cheføkonom ved Dansk Erhverv, Steen Bocian.

Ifølge Steen Bocian skyldes fremgangen for huspriserne i Aalborg hovedsageligt, at beskæftigelsesvæksten også kommer Nordjylland til gavn, og at man har formået at forny Aalborg som by. Anderledes ser det dog ud for resten af landsdelen.

- Prisforskellen mellem Aalborg og resten af Nordjylland bliver udvidet for tiden, fordi de mindre byer ikke følger med, men det trækker heldigvis resten af Nordjylland med op, siger Steen Bocian.

Udover Nordjylland og hovedstadsområdet har resten af landet stadig svært ved at nå samme niveau som før Finanskrisen.

Tidligere var en by som Odense foran på huspriserne, men nu har Aalborg overhalet landets tredje største by.