Direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen er glad for, at der nu er tre selskaber, der flyver til København, for det giver øget konkurrence, billigere billetter og i sidste ende flere passagerer. Foto: TV2 Nord

Indenrigstrafik hjælper Aalborg Lufthavn

Som andre lufthavne mangler Aalborg Lufthavn passagerer, men tre selskaber flyver nu til København, og det betyder, at der så småt er ved at komme gang i lufthavnen igen.

Aalborg Lufthavn har som alle andre af verdens lufthavne haft nogle katastrofalt dårlige måneder på grund af coronapandemien.

Men nu begynder direktøren for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, så småt at se lys for enden af den mørke tunnel. 

Og det skyldes, at den nordjyske lufthavn har relativt mange indenrigsruter og knap så mange udenrigsruter, som eksempelvis Københavns Lufthavn, der ifølge DR i juni oplevede et fald i passagerantallet på 95 procent.

- I juni havde vi 87 procent færre passagerer sammenlignet med året før, men her i starten af juli ligger vi "kun" 75 procent under normalen. Men det er klart, at lufthavnen i København er hårdt ramt, fordi de har rigtig mange ruter til udlandet, siger Søren Svendsen.

Læs også Flere fly på vingerne i Aalborg Lufthavn

Han forklarer de nordjyske tal med, at der nu er ti daglige afgange til København fordelt på tre forskellige flyselskaber, og det er med til at give konkurrence.

- Du kan som passager komme til København for under 200 kroner, og det er selvfølgelig noget, der trækker passagerer til, siger Søren Svendsen og tilføjer:

- Vi er rigtig glade for, at vi er kommet hurtigt i gang på grund af indenrigstrafikken, men selvfølgelig mangler vi den helt store chartertrafik, siger Søren Svendsen.

Han ser frem mod sommerprogrammet 2021, før han tør spå om noget, der minder om normale tilstande for lufthavnen i Aalborg, når det gælder chartertrafikken.

- Men der er trods alt gang i udenrigstrafikken fra Aalborg. Vi har lige for tiden ruter til Malaga, Kreta, Oslo og Færøerne, siger Søren Svendsen.

Læs også 220 af 300 skal blive hjemme: Aalborg Lufthavn forlænger hjemsendelser