Foto: Jesper Bo Winther

Ingen fuld plade i Bilka: 500 bankospillere måtte køre hjem efter teknisk bøvl

Store forsinkelser på signalet og udfald på forbindelsen betød at Bilka tirsdag aften måtte aflyse deres stort anlagte bilbanko-arrangement efter blot 20 minutters spil.

Der var kø på parkeringspladsen ved Aalborg Storcenter i City Syd, da Bilka for femte gang inviterede til bilbanko tirsdag aften. De første biler ankom klokken 18 selvom spillet først skulle begynde klokken 20.

I alt 160 biler tjekkede ind og 489 personer fik uddelt en plade til at spille på, men ingen fik fuld plade. Spillet blev nemlig aflyst, da der efter 20 minutter var spillet to rækker.

Spillet blev aflyst på grund af tekniske problemer. Bilka havde for første gang kastet sig ud i at sende bankospillet live på Facebook, men på grund af deltagernes forskellige dataforbindelser, oplevede man, at der var forskellig grad af forsinkelse fra et nummer blev råbt op i virkeligheden, til det digitalt kom frem til deltagerne.

Nogle deltagere kunne notere tallet efter kun fem sekunder mens andre skulle vente hele 40 sekunder fra tallet blev råbt op til de kunne notere det. Og med så upræcis en opråbningsmetode så man sig nødsaget til at aflyse.

- Det er ikke en god oplevelse for kunderne, når der er udfald og forsinkelser, så vi finder en ny dato, og så kan kunderne få deres penge igen, siger eventkoordinator ved Bilka i Aalborg Martin Hansen, der også kunne fortælle at flere andre varehuse i landet, som havde planlagt tilsvarende arrangementer tirsdag aften, også oplevede at teknikken bøvlede.

- Det er det bedste, vi kan gøre lige nu, lød det kort efter aflysningen fra Martin Hansen.

Bilbanke er selvfølgelig en konkurrence, hvor deltagerne ved at købe adgang - det koster 50 kroner per bil - kan kæmpe med om præmier, men det er også et velgørende arrangement, og indtægterne fra bilbanko går til Børns Vilkår. At arrangementet så bliver aflyst, betyder naturligvis, at det ikke skæpper nær så meget i deres kasse, som det kunne have gjort, men kunder, der ikke har ønsket deres penge retur, har stadig støttet foreningen.

Indtil nu har man gennemført bilbanko ved at bruge FM-båndet til at opråbe numrene, og måske man går tilbage til den model, når man gennemfører et nyt arrangement midt i april.