05:07

Intel i Aalborg lukker. 250 arbejdspladser forsvinder.

Foto: Anders Ekstöm

1 af 2

Intel lukker ned i Aalborg: 250 ansatte fyres

IT-giganten Intel lukker i løbet af et år deres afdeling i Aalborg ned. Lukningen betyder at 250 ansatte mister deres arbejde.

Den internationale IT-gigant Intel lukker hele sin afdeling i Aalborg. Den besked har firmaets 250 medarbejdere i Aalborg netop modtaget.

Årsagen er, at IT-giganten foretager international tilpasning, hvilket betyder, at der på verdensplan skal fyres 12.000 medarbejdere. Det svarer til omkring 11 procent af Intels samlede medarbejderskare.

Konsekvensen er, at hele afdelingen i Aalborg, hvorfra man udvikler software til mobiltelefoner, kort og godt lukkes helt ned.

Medarbejderne har på et møde tirsdag fået at vide, at afdelingen i løbet af det næste års tid er fortid. Der bliver muligvis tale om gradvis nedlukning, således at de første medarbejdere allerede i år ventes at få en fyreseddel.

Langt de fleste ansatte er ingeniører, som har været med i teleudviklingen i Nordjylland igennem mange år. Senest i virksomheden Infineon - en virksomhed som Intel overtog  for fem år siden.