Foto: Rainer Dröse

International Grand Prix-stjerne gæster Aalborg til Dansk Melodi Grand Prix

Grand Prix-stjernen Conchita Wurst er tilbage på dansk grund den 10. februar, når hun gæsteoptræder under Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Gigantium i Aalborg.

Lørdag den 10. februar skal den danske repræsentant ved Eurovision Song Contest i Lissabon findes, når Gigantium i Aalborg er vært for Dansk Melodi Grand Prix 2018. Vinderen skal findes blandt årets 10 solister, og måske kan de finde inspiration hos en, som allerede er gået hele vejen.

Årets grandprix får nemlig besøg af østrigske Conchita, der i 2014 vandt Eurovision Song Contest med sangen Rise like a Phoenix. Det skriver DR i en pressemeddelelse tirsdag. 

Læs også Aalborg som vært for Melodi Grand Prix i 2018

I 2014 var Danmark værter efter Emmelie de Forests sejr i Malmø året forinden.

- Det er en kæmpe fornøjelse at kunne byde Conchita velkommen tilbage til Danmark. Hun er et ikon i grandprixhistorien og på mange måder en eksponent for alt det, Melodi Grand Prix og Eurovision repræsenterer. Nemlig et budskab om fællesskab, musik og mangfoldighed i Europa. Jeg glæder mig til den reaktion, hun vil få af de danske grandprix-fans i Gigantium, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, i pressemeddelelsen.

Conchita er en fiktiv karakter, opfundet af sanger og drag-kunstner Tom Neuwirth. Tom Neuwirth skabte Conchita som en del af hans kamp mod diskrimination, og Conchita har efter sin Eurovision-sejr udviklet sig til en global ambassadør for hele LGBTIQ-miljøet.

Læs også Ung nordjyde i Melodi Grand Prix: "Det har været hårdt at nå her til"

Hun har blandt andet holdt møder med politiske topledere, optrådt ved Prides over hele verden, og i 2017 var Conchita vært for Life Ball, som er Europas største velgørenhedsarrangement til støtte for mennesker med HIV eller AIDS.