Efterladte og pårørende samledes dagen efter den tragiske busulykke for at mindes de døde og ære de kvæstede. Foto: Jonathan Hayward / AFP / Ritzau Scanpix

Ishockey-rivaler ærer canadisk ungdomshold med et minuts stilhed

En tragisk busulykke hvor 15 spillere og andre med tilknytning til ungdomsholdet Humboldt Broncos har sendt chokbølger gennem ishockey-verdenen. Tirsdag mindes Aalborg Pirates og Esbjerg Energy de døde.

Det canadiske ungdomshold Humboldt Broncos var lørdag involveret i en meget voldsom og dødelig trafikulykke.

Ikke langt fra den lille by Tisdale i den canadiske delstat Saskatchewan kolliderede holdbussen med en lastbil i en ulykke så voldsom, at 15 personer døde mens de resterende 14 passagerer ombord på bussen har fået voldsomme skader. Flere af dem er i kritisk tilstand.

Ulykken har sendt chokbølger gennem hele Canada, men også ud i verden. Så når Aalborg Pirates og Esbjerg Energy tørner sammen tirsdag aften i den syvende og afgørende DM-semifinale, afholdes der inden kampen et minuts stilhed til ære for ofrene og de sårede fra ulykken.

- Begge hold har bekendtskaber hos Broncos og tragedien berører os alle, udtaler Thomas Bjurring, der er administrerende direktær i Aalborg Pirates.

- Tragedien er langt større end en syvende semifinale, og når noget så forfærdeligt rammer, så er alle i hockeyverdenen en stor familie og derfor har spillerne og trænerne ønsket at vise deres respekt forud for kampen, fortæller Thomas Bjurring videre og understreger, at der er fuld opbakning til markeringen fra begge holds organisationer.

Både Aalborg Pirates og Esbjerg Energy vil under kampen bære et Humboldts Broncos-logo på deres hjelme.