LIGE NU:

Julehandlen slår rekorder på nettet

Igen i år ser det ud til, at nethandlen slår alle rekorder op til jul. Hos Coolshop i Nørresundby har de mere travlt end nogensinde før.

Flere og flere danskere foretrækker at sidde stille og roligt foran computerskærmen og bestille julegaver til børnene og bedsteforældrene, frem for at gå ud i butikkerne og selv hente gaverne hjem. Nye tal fra DIBS viser, at der indtil videre har været en stigning i julehandlen på nettet på 18 procent i forhold til samme periode sidste år. 

Nogle af dem, der for alvor kan mærke den stigende interesse for at klare julegavekøbene online, er Coolshop i Nørresundby. Her er antallet af ordrer steget så markant, siden julehandlen blev skudt i gang, at de nu på bare to

måneder har måtte ansætte over 100 nye medarbejdere for at kunne følge med. 

Og det har overrasket Coolshops direktør, Jacob Risgaard. 

- Vi er jo en 17 år gammel virksomhed, og vi er vant til at vækste lidt hvert år. Men i år ligger vi altså 50 procent højere end sidste år, som ellers var vores rekordår, og hvor vi tænkte, at nu kan det ikke blive vildere. Men det kan det altså åbenbart, fortæller han. 

Tendensen er den samme hos landets andre webshops. I en ny undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel, svarer to ud af tre adspurgte virksomheder, at de forventer et bedre julesalg end sidste år. 

Bedre tid og mindre trængsel

Foreningen for Dansk Internethandel har også undersøgt, hvad det er, der får flere og flere danskere til at skippe juleturen til Salling og i stedet klare gavekøbene hjemmefra. Og her lyder det fra de adspurgte, at det særligt skyldes, at de kan spare tid, ved at købe gaverne på nettet, samtidig med at man slipper for trængsel i butikkerne. 

Og sådan lyder begrundelserne også i høj grad i Klarup lidt uden for Aalborg. Klarup er den by i Danmark, som handler allermest på nettet. Indtil nu har hver hustand i byen i gennemsnit modtaget 1,56 pakker med PostNord i december, og ifølge de borgere, som torsdag hentede nogle af de sidste pakker ved posten hos købmanden, så er det særligt den sparede tid, der gør, at de vælger nettet, når der skal handles gaver.  

- Det er nemmere, og så er det også tit billigere. Jeg har mulighed for at sidde og finde ud af, hvor den bedste pris på den ting, jeg nu skal have, er. Og så kan jeg sidde derhjemme, når jeg lige har en halv time om aftenen. Det kan være svært at komme afsted, når man har arbejde og børn, lyder det fra Birgitte Vangsgaard. 

PostNord har rustet sig til danskernes rekordstore julehandel på nettet ved blandt andet at åbne 100 nye posthuse, opsætte 3 kilometer ekstra pakkehylder på posthusene og have over 400 ekstra pakkebude på gaden op til jul.