Kæmpeevent giver publikumskrig og parkeringskaos: - Det bliver bare en dårlig oplevelse for nogle, det ved jeg

Flere end 8000 forventes at møde op til de to kampe fredag.

- Det er håbløst!

Så kort kan det siges fra direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen, når han bliver spurgt til det kommende sportsevent i Gigantium fredag. 

For her spiller Aalborg Håndbold mod Skanderborg Aarhus klokken 18.30. Bare halvanden time efter tørner Aalborg Pirates sammen med Frederikshavn White Hawks. 

Begge kampe i Gigantium.

- Der bliver voldsomt run på. Det kan vi ikke komme udenom, siger direktør i Aalborg Pirates, Lars Laursen.

Flere end 8000 mennesker forventes til de to kampe. Og det bliver et problem på parkeringspladsen, forudser håndbolddirektøren.

- Der er jo kun de pladser, der er ved Gigantium, og det er ikke en gang nok til, når vi selv spiller, det bliver en dårlig oplevelse for nogle, det ved jeg bare, lyder det fra Jan Larsen. 

Gigantium har parkeringspladser på tre sider af bygningen. Men det er langt fra nok, lyder det fra Jan Larsen.
Gigantium har parkeringspladser på tre sider af bygningen. Men det er langt fra nok, lyder det fra Jan Larsen.
Foto: Gigantium

Manglen på parkeringspladser blev tydeligt så sent som onsdag aften, hvor et regulært parkeringskaos udspillede sig foran hallen. 

Aalborg Håndbold mødte ungarske Pick Szeged på hjemmebane. Efter kampen måtte direktøren selv stå i en halv time i regnen for at dirigere biler ud fra parkeringspladsen.

- Det er så vanvittigt irriterende, at det går ud over vores fans. Det er jo ikke sjovt, at skulle vente i lang tid på at komme ud fra en håndboldkamp, siger Jan Larsen. 

Uenige direktører

Mange kampe på kort tid er skyld i, at hverken ishockey- eller håndboldkampen kan flyttes.

Aalborg Håndbold skulle egentlig have spillet lørdag. Men fordi der er planlagt en messe, er holdet tvunget til at flytte kampen til fredag, hvor ishockey har deres lokalopgør, fortæller Lars Laursen. 

- Det er virkelig bare uheldigt. Håndbold kan ikke gøre for, deres hal ofte bruges til andre ting. Så vi må jo bare få det bedste ud af, at vi begge så spiller på samme tid, siger han. 

Men det er direktøren i Aalborg Håndbold dybt uenig i. For det nordjyske håndboldhold er magtesløse i forhold til at flytte kampen, men det er ishockey ikke, mener han. 

- De kunne sagtens have flyttet deres kamp. Vi havde håbet på, de havde forståelse for vores situation. Men det havde de åbenbart ikke. De vil spille fredag aften, uanset hvad, siger han. 

- Det er altså ikke helt rigtigt. Vi har forsøgt at flytte kampen, men det har ikke kunnet lade sig gøre, blandt andet fordi vores modstander spiller om søndagen, siger Lars Laursen. 

Håndboldkampen spilles halvanden time før ishockeyopgøret, og derfor håber Jan Larsen, at det ikke kommer til at gå så meget ud over hans fans, sponsorer og samarbejdspartnere. 

- Vi kunne jo have undgået det her. Men nu, hvor ishockey ikke vil flytte sig, er jeg da glad for, at det er mine fans, der har parkeringspladsen først. Så det bliver først slemt for ishockeys fans, der kommer en time senere, siger Jan Larsen. 

Synd og ærgerligt for hele kulturlivet

Selvom håndbolden afvikles først og parkeringspladsen er ledig, har Jan Larsen opfordret sit publikum til at parkere lidt væk fra Gigantium. 

For han synes, det er ærgerligt for kulturlivet, men også synd for ishockeyfansene, at de formentlig skal lede længe efter parkeringspladser. 

Men hos ishockeyafdelingen er Lars Laursen fortrøstningsfuld. Han tror ikke, at dobbeltkampene får den store betydning for publikum. 

- Vi har opfordret til at tage bussen, og ellers kan man jo parkere lidt væk fra Gigantium og så gå en smule, siger han og fortsætter:

- Det er bare med at pakke det gode humør og lidt tålmodighed, så går det nok.

Hvis du billet til et arrangement i enten Gigantium, gælder den også som billet i NT's busser og NJ's blå tog på samme dag som arrangementet.


Seneste nyt

fra Nordjylland