Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder
Flere virksomheder har succes med at få dem, der har svært ved at finde fodfæste, til at blive en fast del af arbejdsmarkedet. Den nordjyske virksomhed Luksusbaby er en af dem, der har knækket koden – og med stor succes.
Bag computerskærmen og blandt kasser fyldt med børnetøj sidder 20-årige Kathrine Skovmann Sudergaard og taster, mens en kollega langer en ordre over skrivebordet.
Som yngre havde Kathrine en svær skolegang med meget fravær og mange uddannelsesskift. Fravalget af studie og bøger som blot 16-årig satte en stopper for hendes karrieredrømme.
Men det var uden grund. Nu, fire år efter, arbejder hun fortsat hos Luksusbaby i Aalborg, og i dag er hun teamleder.
- Jeg elsker mit job. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle have et arbejde, hvor jeg elskede det og bare glædede mig til at stå op på arbejde hver eneste dag, siger hun.
Se historien om Kathrine i vores tv-indslag
Forskelligheder trives
Luksusbaby er en forretning, der sælger luksusvarer til småbørn. De har i flere år haft stor succes med at rekruttere blandt andet fleksjobbere. I en periode var op til 30 procent af de ansatte hos Luksusbaby kommet til gennem jobcenteret.
- Vi tror meget på, at en god blanding mellem dem, der ikke har et så godt CV, og så dem, der har lange uddannelsesforløb, er rigtig god. De kan lære meget af hinanden, og det skaber en rigtig god synergi, siger stifter og medejer af Luksusbaby Morten Grabowski Kjær.
Virksomheden i Aalborg er langt fra den eneste, der har succes med at få folk i arbejde. Antallet af rekrutterede fleksjobbere er på landsplan vokset de sidste fem år med knap 25 procent. Den stigning undrer ikke virksomhedskonsulent i fleksjobenheden i Aalborg Kommune Uffe Marcus Østerlin Larsen.
- Når en fleksjobber ikke koster helt så meget som en ansat på 37 timer, så er det måske ikke så farligt for virksomhederne at ansætte dem. Men jeg håber og tror også, at de ansætter dem, fordi de ser en stor værdi i de her medarbejdere, der kommer med nogle gode kompetencer, siger han.
Han mener, at flere virksomheder bør indtænke fleksjobbere oftere.
- Det er mennesker, der rigtig gerne vil arbejdsmarkedet. Oftest er de en mere loyal og trofast medarbejder end dig og mig måske, fordi de har et stort behov for at være en del af arbejdsmarkedet.
Selvom det ikke helt lå i kortene, at Kathrine en dag ville ende med at have et fast job, så føler hun nu, at hun har fundet den helt rigtige kasse at være i.
- Jeg har i flere år oplevet, at folk ikke troede på mig og min fremtid, når jeg sagde, jeg ikke havde en uddannelse. Men nu tænker jeg bare; Hvad sagde jeg?