Kenneth har arbejdet sammen med nye AaB-investorer - dét mener han om dem

AaB får kompetente folk ind i folden, hvis man skal tro ekspert.

Torsdag kom AaB delvist på tyske hænder. Klubben meldte ved 9-tiden ud, at det nyoprettede selskab Sports Strategy Excellence 22 havde købt 20 procent af aktierne i AaB ved at skyde knap 15 millioner kroner ind i klubben. 

Bag selskabet står blandt andre Bernhard Peters og hans søn Jan Peters. Folk, som sportsøkonom Kenneth Cortsen kender ganske godt. Han har arbejdet sammen med dem på High Performance Sports Institute i Tyskland, hvor har holdt oplæg for ledere, sportsdirektører, talentchefer og trænere.

Det indtryk, han har fået af de nye investorer, kan givetvis få mundvigene til at pege en smule opad for AaB's fans, selvom klubben står i en alvorlig sportslig krise og ligger som bundskraber i Superligaen. 

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af dem fra den her investorgruppe, som jeg kender. Det er folk med en Bernhard Peters i spidsen, som har vundet VM med Tyskland i hockey, som er en stor sport i landet, siger Kenneth Cortsen og tilføjer:

- Derudover har de en proven track record i international fodbold. De er kompetente og ved, hvad det drejer sig om, når du skal opbygge noget fra bunden eller være med til at sætte en ny retning, siger han.

Bliver minimum fem år

Om vitamin-indsprøjtningen udmønter sig i sejre her og nu, er dog svært at spå om.

- Man snakker mange gange retorisk om chokeffekter, når der sker ændringer i en fodboldklub, men kultur bliver jo ikke ændret over night. 

- AaB står i en meget vanskelig situation. Der er 10 kampe igen. Det er 10 finaler, og AaB skal ud at have 18-20 point som minimum (for at overleve, red.), og deraf 10-12 point mod de direkte konkurrenter AC Horsens og Lyngby. Så det bliver en rigtig svær hurdle at knække, siger Kenneth Cortsen.

Ifølge sportsøkonomen skal AaB's fans formentligt ikke frygte, at tyskerne forlader AaB ud ad bagdøren, hvis klubben rykker ned.

- Jeg tror, de her investorer vil komme ind og have en længere investeringshorisont, der i hvert fald er på fem år. Det er også noget af det, man har set i andre Superliga-klubber, når udenlandske investorer er kommet ind med kapital og know-how.

- Det er jo ikke en majoritet-investor, der kommer ind, men som jeg kan læse det af de meddelelser, der også figurerer i pressen, så kommer de jo ind i bestyrelsen, og der må man gå ud fra, at når man tager de her tyskere ind, så er det også for at sætte en sportslig retning, fordi de er kompetente på det område og har netværket og erfaringsgrundlaget til at kunne gøre en forskel, udtaler Kenneth Cortsen.

Det er imidlertid ikke alle nordjyske klubber, der har haft stor succes med tyske ejere. Navnet Klaus-Dieter Müller er ikke ligefrem associeret med noget godt. Tyskeren forsvandt pludselig, og siden blev Jammerbugt FC begæret konkurs af Spillerforeningen efter i længere tid ikke at have udbetalt løn til flere af klubbens udenlandske spillere.


Seneste nyt

fra Nordjylland