Foto: Greg Baker, Ritzau/Scanpix

Kineserne er vilde med nordjysk grøn teknologi: Kan give hundredvis af nye arbejdspladser

En aalborgensisk delegation bestående af blandt andet erhvervschefen og borgmesteren skal i næste uge til Kina. På sigt håber man på flere hundrede nye arbejdspladser i det nordjyske.

Den kinesiske økonomi er enorm, og i Aalborg vil man gerne have en lille del af kagen.

- Vi skal ikke ramme rigtigt mere end to tre gange, så har det kæmpe betydning for os. Men det er meget vigtigt, at vi finder noget i den rette skala, for tingene er rigtigt store i Kina, fortæller erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Thorup til TV2 Nord.

Næste tirsdag tager erhvervschefen selv den lange flyvetur til Østen, og senere på ugen får han så selskab af borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

- Målet er, at vi skal to spadestik dybere, end vi har været før. Vi skal simpelthen have fat i kraven på dem, som vi kan se fremtidige muligheder i at samarbejde med, forklarer Tonny Thorup.

Udover at skabe nye bekendtskaber på turen til Kina, skal delegationen også holde møde med Huawei og organisationen NETC, der repræsenterer virksomheder som omsætter for mere end 3.000 mia. kr. årligt.

Særligt den grønne teknologi som Nordjylland kan byde på, er noget, som kineserne viser stor interesse for.

- Der er en grund til at kineserne ofte ses med en ansigtsmaske med filter for munden. De vil gerne have vores rene luft og rene vand, så fremtidens grønne teknologier vil de gerne vide mere om, siger Tonny Thorup.

Læs også Kæmpe investeringer på vej: Aalborg bliver brohoved for kinesisk erhvervsindsats for milliarder

I femten år har man i Aalborg Kommune haft en kinesisk konsulent ansat. Men lige nu ansætter man flere på området og skifter til et højere gear.

I alt er de fire, som skal tilbringe en uges tid i det kinesiske, og der er en helt særlig årsag til, at borgmesteren skal med.

- I Kina går de meget op i borgmesterkæder. Politik og forretning er langt mere sammenblandet end herhjemme, og det er vigtigt, at der er nogle med en høj position fra det offentlige til stede i sådan nogle møder her, slutter Tonny Thorup.