Klaus' medicin fik ham til at tage 25 kilo på

Foto: Per Frank Paulsen

Den medicin, som skulle hjælpe Klaus Bak Christensen med hans psykiske sygdom, endte i stedet med, at han tog 25 kilo på. Han måtte selv kæmpe for at få en anden slags medicin, som han både fik det bedre af, og som gjorde, at han ikke længere tog på.

Klaus Bak Christensen fra Aalborg har diagnosen paranoid skizofren. Han har fået flere forskellige slags medicin gennem årene. En af dem fik han i et års tid, men den hjalp ikke på hans sygdom, og medicinen gjorde, at han tog 25 kilo på. Klaus Bak Christensen måtte selv kæmpe med sin psykiater, for at få en anden slags medicin, som han ikke længere tog på af, og som fik ham til at få det bedre.

Klaus Bak Christensen er langt fra den eneste, der oplever at tage vægt på, når de får medicin for deres psykiske lidelser. Merete Nordentoft er professor i psykiatrien på Københavns Universitet, og hun kender udmærket til udfordringen.

- Det er et stort problem. Det er ikke hvert eneste præparat, som man tager meget på af. Men der er nogle af præparaterne, som er forbundet med en betydelig vægtøgning, og også en vægtøgning, der er så stor, at det er sundhedsskadeligt, siger Merete Nordentoft.

Siden Klaus Bak Christensen har skiftet til den anden slags medicin, har han både fået det bedre, og derudover har han tabt 56 kilo. Men det har taget ham mellem otte og ti år at tabe alle kiloene.

Forsiden lige nu