01:17

Video: Tommy Hald

Klimamarch i Aalborg: - Corona skulle ikke stå i vejen for vores budskab

Folkets Klimamarch demonstrerede lørdag på Limfjordsbroen for at forsøge at påvirke politikerne inden de forestående finanslovsforhandlinger for alvor går i gang. Arrangørerne havde gjort meget ud af at gøre demonstrationen helt coronasikker.

Græsset er inddelt i felter, og der er delt ansigtsmasker ud til deltagerne i klimamarchen. Alt sammen for at hindre at deltagerne smitter hinanden med Corona.

- Vi har selvfølgelig haft det med i vores overvejelser, og vi vil gerne skabe god afstand, men corona skulle ikke blive en hindring for, at vi kunne komme ud med vores budskab og sige, hvad vi synes om dansk politik, siger Mette Jensen, der er frivillig, og som har medvirket til at få marchen i stand.

Lige nu er finansloven på tapetet i dansk politik, og Regeringen er kommet med deres udspil. Et udspil som ifølge arrangørerne af klimamarchen slet ikke er klimavenligt nok.

Læs også Få overblikket: Det mener de om finanslov 2020

Før klimamarchen gik i gang blev der afholdt taler og sunget sange. Derefter løb marchen af stablen.
De deltagende spadserede over Limfjordsbroen, og efter marchen var forhåbningerne store.

- Jeg håber, at det her kan være med til at gavne klimaet. Min tanke er, at vi viser, at befolkningen gerne vil noget mere. Så forhåbentligt kan Regeringens støttepartier bruge det som argument, når den nye finanslov skal forhandles på plads, siger Mette Jensen.