Seneste nyt:

Konference skal gøre fagfolk og politikere opmærksomme på stigende mistrivsel blandt kvinder

Sundhedsprofilen 2021 viser, at mistrivslen blandt piger og unge kvinder er i kraftig stigning.

Flere hundrede kvinder, fagfolk og politikere var mandag formiddag og eftermiddag samlet i Musikkens Hus i Aalborg.

Under emnet: ’Mod bedre pigeliv’ blev der holdt flere oplæg og paneldebatter, der alt sammen skulle sætte fokus på den stigende mistrivsel blandt piger og unge kvinder.

- Vi oplever generelt en kæmpe stor opdrift i antallet af unge mennesker, der har et dårligt mentalt helbred, og i særdeleshed vores unge piger har det skidt. Det skal vi jo kunne håndtere, og det kræver, at vores medarbejdere og fagpersonale har en forståelse af, hvad der rør sig, og hvad man kan gøre for at sikre, at mange unge mennesker får det bedre, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland Mads Duedahl (V).

Skal sikre indsigt

Regionsrådsformanden var til stede i Musikkens Hus sammen med flere medarbejdere fra Region Nordjylland for sikre, at dem, der arbejder med problematikken, har indsigt i, hvad man skal gøre.

- Der kan godt være nye udfordringer, der opstår, der kan være generationskløft og alt mulig andet, og det er vigtigt, at vi hele tiden som sundhedssystem forstår, hvad det er vi kan gøre bedst muligt for at hjælpe andre på vej, siger Mads Duedahl.

Sundhedsprofilen 2021 viser, at mistrivslen blandt piger og unge kvinder er i kraftig stigning og til trods for, at det står skidt til med særligt de unge kvinders trivsel, så tror Mads Duedahl på, at et arrangement som det i Musikkens Hus kan gøre en forskel.

- Alt, hvad vi kan gøre, gør en forskel. Mange bække små. Vi står overfor en en stor samfundsudfordring, så det at sætte fokus og blive klogere er helt klart et skridt i den rigtige retning, siger Mads Duedahl.