Kong Christian red gennem byen

Efter en tur gennem Aalborg er Kong Christian 9. nu tilbage på sin plads.

Efter halvandet års fravær vendte rytterstatuen med Kong Christian 9. tilbage til John F. Kennedys Plads i Aalborg. Den tonstunge bronzestatue har været en tur i Holstebro for at blive totalrenoveret.

- Det er dejligt. Jeg glæder mig til, den er oppe igen, siger konservator Marie Vest-Hansen, der fulgte statuens sidste rejse i denne omgang. Hun har stået i en hal i Tvis ved Holstebro og minutøst gennemgået hver en kvadratcentimeter bronze.

- Det føles jo helt rigtigt, at se den her. Det er dejligt, fortæller Marie Vest-Hansen til TV2 Nord.


Fra morgenstunden blev statuen kørt på blokvogn over limfjordsbroen til John F. Kennedys. Herefter tog det et par timer, at få både konge og hest på plads. Christian den 9. blev fjernet i forbindelse med, at John F. Kennedys plads skulle renoveres. Samtidig benyttede man lejligheden til at få genopfrisket den gamle statue.

- Det er dejligt, og efter den er kommet fra konservatoren, kan man jo se, den er blevet rigtig flot. Den har fået en voksbehandling, smiler Henning Leander Sørensen fra Aalborg Kommune, der er ansvarlig for projektet.

Rytterstatuen blev opført i 1910. Fire år efter Kong Christian 9.'s død. Dengang stod den på Nytorv. I 1926 blev den flyttet til pladsen foran Aalborg Banegård, hvor der var en lille park. Efter den amerikanske præsident John F. Kennedy var blevet skuddræbt, blev pladsen foran Aalborg Banegård opkaldt efter ham. Her har rytterstatuen nu haft tre forskellige placeringer.Seneste nyt

fra Nordjylland