LIGE NU:

Kronprinsparrets Sociale Pris går til NGO i Aalborg: - Vi er superglade og stolte

Kronprinsparrets Sociale Pris gik i år til Foreningen Grønlandske Børn. På kontoret i Aalborg er de glade for det fine skulderklap.

foreningens generalsekretær og bestyrelsesmedlem gik på scenen i Musikkens Hus for at modtage kronprinsparrets Sociale Pris.

- Vi er superglade og stolte. Det er en kæmpe ære og anerkendelse at modtage prisen, siger Jeppe Bülow Sørensen.

Prisen blev overrakt til gårsdagens prisuddeling, som blev afholdt i en fyldt sal i Musikkens Hus i Aalborg, hvor også en halv million seere så med på DR1.

- Det der med, at der er nogen, der har set det arbejde, vi gør, og at de synes, vi gør det godt, det er altid fedt, siger Jeppe Bülow Sørensen.

Giver lyst til at fortsætte

Foreningen Grønlandske Børn laver indsatser, som både når de mindste børn, de større og de unge. I Grønland arbejder organisationen i fire byer og i Danmark er foreningen til stede i fem byer – heriblandt i Aalborg. 

I Aalborg har organisationen arbejdet siden 2008. Her har de en mødregruppe for grønlandske mødre, indsatsen ‘Et Bedre Liv i Danmark’, som arbejder med hele familien, en særlig Pigegruppe, som øger pigernes tillid til egne evner og ‘Sisi’, der er et tilbud til anbragte grønlandske børn i Aalborg og omegn.

Kronprinsparrets Priser

- Her i Aalborg ser vi mange små sejre og fremskridt, men det er sjældent, den store verden, ser med, så det er fedt, der er blevet lagt mærke til os, siger teamlederen i Aalborg, Jeppe Bülow Sørensen, og fortsætter:

- Prisen er med til at åbne nogle nye døre for os og den giver os endnu mere lyst til at fortsætte det arbejde, som vi gør, siger Jeppe Bülow Sørensen.

I Aalborg Kommune er der cirka 1.700 grønlandske borgere og 2.665 i hele Nordjylland.

Den Sociale Pris består både af en skulptur, et kalejdoskop skabt af kunstneren Olafur Eliasson, og en check på kr. 500.000.

Foreningen modtog lørdag Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner