LIGE NU:

Krudtsælger i tvivl om fyrværkerisalg: - Vi håber på et godt salg

Fyrværkerisalget er for alvor ved at komme i gang i de her dage. Men forhandlerne har svært ved at spå om, hvordan det kommer til at gå i år, hvor intet er, som det plejer.

Efter en forhåbentlig veloverstået jul er det nu nytåret, der står for skud. Fyrværkerisalget er i gang og flere steder er der dukket salgstelte op, hvor der sælges raketter, batterier og ikke mindst sikkerhedsbriller. Men alt er ikke som det plejer. Med en coronavirus, der nægter at slippe sit vedholdende tag i Danmark og den øvrige verden, bliver nytårsaften for mange en anderledes fornøjelse. Spørgsmålet er så bare, om det også får en effekt på fyrværkerisalget.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi får et godt salg, men vi er i tvivl om det, siger René Nielsen, der er ejer af Krudtkongen i Aalborg og fortsætter.

- Rigtig mange familier er jo delt op i år, hvor de måske plejer at være tre eller fire familier samlet, så er de i år en eller to familier samlet. Så enten kommer vi til at sælge noget mere krudt eller også er der nogle, der vælger at springe over.

De fem fyrværkeriråd

Mandag formiddag ved salgsteltet i Skalborg var der langt mellem kunderne, men det er også først den 30. december, at salget af fyrværkeri for alvor tager fart.

En af kunderne mandag formiddag var Klaus Nielsen fra Aalborg.

- Jeg har købt lidt mere, men det er kun en to-tre raketter mere, så det går ikke helt amok, siger han.

Statsministeren har opfordret til, at man ikke samles mere end 10 personer i husstandene til såvel jul som nytår, mens det decideret er forbudt at samles mere end 10 personer udenfor privat ejendom. Således blev det mandag meldt ud, at Rådhuspladsen i København, som vanligt er samlingspunkt for tusinder af mennesker nytårsaften, vil blive spærret af.

Men selvom der er coronasmitte og dertilhørende restriktioner, forventer Rene Nielsen ikke, at det vil påvirke salget af fyrværkeri nævneværdigt.

- Folk vil stadig gerne fejre nytår og holde en lille fest. Selvfølgelig med sikrere rammer og ikke så mange samlet. Men man forbinder det bare med fyrværkeri, så jeg tror ikke det kommer til at have så stor indflydelse på salget, siger han.

Det har været lovligt at skyde fyrværkeri af fra den 27. december frem til og med den 1. januar.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden