LIGE NU:

Nordjyllands Politi har beslaglagt mere end 2000 kanonslag

Politiet appellerer til at borgere holder sig fra det ulovlige fyrværkeri og anmelder personer, der forhandler det.

Traditionen tro sælges der massevis af fyrværkeri op til årets sidste aften. Men der bliver også solgt en del ulovligt fyrværkeri. Nordjyllands Politi beretter mandag, at de i perioden fra den 16. november til den 20. december har beslaglagt over 2000 kanonslag samt enkelte krysantemumbomber. Derudover har de modtaget anmeldelser af omkring 40 sprængninger – primært postkasser.

- Vi får – ud over de anmeldte sprængninger – også en hel del anmeldelser om store brag rundt om i politikredsen, så vi er ret sikre på, at der desværre florerer en del ulovligt fyrværkeri i det nordjyske, siger politikommissær Henrik Taagaard.

De fem fyrværkeriråd

Han opfordrer samtidig borgerne til at holde sig fra det ulovlige fyrværkeri.

- Det er utroligt farligt at anvende ulovligt fyrværkeri som for eksempel kanonslag og krysantemumbomber. Man risikerer liv og lemmer. Derfor vil jeg opfordre borgerne til helt at holde sig fra det ulovlige krudt, siger han.

Nordjyllands Politi har foretaget sigtelser i ni sager for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Har man som borger kendskab til salg af ulovligt fyrværkeri, bør man anmelde det til politiet på telefon 114 eller som tip via politi.dk.

Det lovlige fyrværkerisalg begyndte den 15. december, men det er først tilladt at fyre det af fra den 27. december til og med den 1. januar.