01:11

Kulturaktør til Nicolaj Holm: Husk at tage kulturen med

Med en baggrund hos Messecenter Vesthimmerland mener kulturaktør Jørgen Pyndt, at det er vigtigt, at Nicolaj Holm husker på kulturen i Aalborg.

Aalborg Kongres og Kultur Center har haft stor del i kulturlivet i Aalborg by. Men med en ny mand ved roret fra 1. maj vil der også ske forandringer i Aalborgs største kulturinstitution. Kulturaktør Jørgen Pyndt, der står bag litteraturfestivalen Ordkraft har betænkeligheder ved, at den nye direktør Nicolaj Holm kommer fra en messebaggrund i Vesthimmerland. 

- Nu ved jeg jo, at Nicolaj Holm kommer med en messebaggrund, og det vil jeg ikke sige et ondt ord om, fordi messerne er en meget vigtig del af AKKC. Men jeg vil opfordre ham voldsomt til at indtænke, at kultur er mindst ligeså vigtigt om ikke vigtigere, siger Jørgen Pyndt. 

Der ligger et stort pres på den kommende direktør, når han skal udfylde Ernst Trillingsgaards sko som institution i dansk og nordjysk kulturliv. Jørgen Pyndt er selv en aktør i kulturlivet i Aalborg, og han har mærket, hvordan Aalborg Kongres og Kultur Center, og ikke mindt Ernst Trillingsgaard, har haft indflydelse på kulturen i Aalborg. 

- Jeg frygter ingenting, det må de jo selv finde ud af. Jeg siger bare som en beskeden kulturaktør her i byen, at man ikke må glemme kulturen. Når Aalborg har udviklet sig som den har i de senere år, så er der mange faktorer i spil - kulturen er en af de vigtisgte af dem, siger Jørgen Pyndt, der er formand for Ordkraft. 

Se det fulde interview med kulturaktøren Jørgen Pyndt i den ovenstående video. 

Læs også Nicolaj Holm er ny direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center