LIGE NU:

Kunstner markerer åndedræt fra solopgang til solnedgang

Der var fokus på blot at være til stede og på, at alt bliver godt igen, da kunstner Sophie Dupont inviterede gæster til at deltage i et stort fællesværk på Kunsten.

Sophie Dupont har været rundt i både Danmark og hele verden med sin ikoniske kunstperformance Marking Breath, hvor hun markerer hvert åndedrag en hel dag og inviterer alle omkring sig til at være med. Onsdag besøgte hun Kunsten, hvor hun lagde et ekstra lag på sin performance, der henviser til den aktuelle pandemi.

Sophie Dupont markerer sit åndedræt på en sølvplade med henvisning til den engelske talemåde every cloud has a silver lining. En talemåde, der i en udfordrende tid bruges til at opmuntre og minde os om, at alt bliver godt igen.

Helt konkret markerer hun i sin kunst hvert åndedrag med en streg, som hun ridser ind i en sølvplade, det sker fra solopgang (7.23) til solnedgang (18.57) -  uden pause.

Derudover skaber Sophie Dupont et meditativt rum af nærvær og stilhed omkring sig, der kan betragtes som et modsvar til det omgivende samfunds overflod af stimuli.

Kunstneren samler i forbindelse med sin turne rundt om i verden billeder, videoer og åndedrætsmarkeringer fra alle deltagere, og det hele bliver til et stort fællesværk.