Lars Søndergaard bliver fra 1. januar ny træner for kvindelandsholdet. Foto: Robert Bedsted

Lars Søndergaard bliver kvindelandstræner

Den tidligere AaB-træner skal frem til 2021 stå i spidsen for kvindelandsholdet.

I et år har Lars Søndergaard været uden job, efter at han blev fyret i AaB i december 2016, et halvt år før han egentlig havde kontraktudløb. Men nu er der nye udfordringer på vej til den 58-årige tidligere AaB-træner. Han skal de næste tre et halvt år være landstræner for kvindelandsholdet.

- Det her er en ny og særdeles spændende udfordring for mig. Jeg har tidligere været træner i den østrigske Bundesliga og Superligaen i Danmark, men dét at få chancen for at træne sit lands landshold – det er altså noget helt specielt og fodboldfagligt interessant at træne de bedste af de bedste, siger Lars Søndergaard på DBU's hjemmeside.

Udover at være cheftræner i AaB, hvilket var Lars Søndergaards seneste trænerjob, har han også været i SønderjyskE, Viborg FF og Red Bull Salzburg. Det er første gang, han skal træner et kvindehold.

- Dét at træne et kvindelandshold er noget nyt for mig. Men det er ny erfaring og ikke mindst en spændende udfordring – noget, som jeg altid har søgt efter i min karriere, siger Lars Søndergaard.

Fra DBU's side er der store forventninger til at Lars Søndergaard kan føre den gode udvikling videre.

- Med Lars Søndergaard får kvindelandsholdet en landstræner med cheftrænererfaring fra øverste hylde i både Danmark og udlandet og med en solid fodboldfaglighed. Han har egenskaberne til at fortsætte den gode, sportslige udvikling for kvindelandsholdet, som førte til EM-sølv i sommer, og som forhåbentlig kan føres endnu længere ud i fremtiden, siger talentudviklingschef i DBU, Lene Terp.

Lars Søndergaard tiltræder som landstræner 1. januar. Hans første opgave som landstræner bliver kampen mod verdensmestrene fra USA 21. januar 2018.