Direktør på Lille Vildmosecenteret jubler over, at mosen er en del af Danmarks Naturkanon. Foto: Aalborg Kommune

Lille Vildmose: Vil bruge Naturkanon til at gøre mosen til nationalpark

På Lille Vildmosecenteret jubler medarbejderne over, at mosen og naturområdet er valgt til et af de 15 steder i Danmarks Naturkanon. Nu vil de have Lille Vildmose på finansloven.

Miljøministeren har netop afsløret, at Lille Vildmose, Fosdalen og Råbjerg Mile udgør Nordjyllands bidrag til Danmarks Naturkanon. 

Og i Lille Vildmose jubler man over udnævnelsen. 

- Det er jo dejligt, det er vi utroligt glade for, og det viser, at det kjæmpe arbejde, der er lagt i Lille Vildmose og hele naturprojektet har været det hele værd, jubler direktør på Lille Vildmosecenteret, Bo Gregersen, der staks vil i gang med at bruge udnævnelsen til et større formål.

- Vi arbejder videre med det her løft, og den interesse, der følger med, i vores arbejde for at bringe Lille Vildmose i spil til at blive en dansk nationalpark, siger Bo Gregersen. 

Direktør på Lille Vildmosecenteret jubler over, at mosen er en del af Danmarks Naturkanon.

Hvis det står til direktøren, og Lille Vildmose bliver udråbt som nationalpark, vil det bringe mosen op i en helt anden kategori. 

- Så vil vi komme på finansloven, og for de millioner, der følger med en nationalparkstatus, kan vi forbedre naturen og faciliteterne for publikum. Og så vil det betyde, at danske og udenlandske naturelskere vil få øje på os, når de leder efter oplevelser i nationalparker. 

Lille Vildmose er Danmarks største fredede område på knap 8.000 hektar, hvor et væld af vilde dyr - heriblandt elge, vildsvin og et rigt dyreliv - trives. 

- Lille Vildmose er blandt de absolut mest værdifulde naturområder i Danmark og Europa, tør vi godt sige, så selvfølgelig skal vi fejre udnævnelsen. 

De to øvrige nordjyske natursteder, som er med i den nye Naturkanon er Råbjerg Mile og Fosdalen. 

Læs også Nordjylland får tre steder med i Danmarks Naturkanon