LIGE NU:

Limfjordsforbindelse henover Egholm: - Debatten trækker gæster til øen

De seneste dage er debatten om en tredje Limfjordsforbindelse henover Egholm endnu en gang blusset op - og det har fået interessen for at besøge Limfjordsøen ved Aalborg til at stige.

- Vi har stået hele natten og bagt cookies, og dertil serverer vi varm kakao og kaffe, siger Jens Viking Myhren Thomsen, der sammen med sin samlever ejer Hotel Vestergaarden på Egholm.

De har gjort klar til de besøgende, som de havde luret ville komme til Egholm søndag.

Der var kaffe på kanden til de besøgende på Egholm søndag.
Der var kaffe på kanden til de besøgende på Egholm søndag.
Foto: Mogens Jørgensen

Interessen for den lille ø ved Aalborg er blusset op, efter den fornyede debat om linjeføringen af en tredje Limfjordsforbindelse. Det har fået nordjyderne til at ville opleve naturen og øens nyeste turistattraktion – den store trold af træ.

Det rejser ifølge modstanderne af en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm endnu engang spørgsmålet om, hvorvidt en motorvej skal føres henover det, de selv kalder for en unik naturperle.

- Både jeg og de mange, vi har mødt her i weekenden, har svært ved at forstå, at det skal blive sådan. Så jeg håber, politikerne tænker sig om en ekstra gang. Hvor i hele Europa finder du et sted som her, hvor man nærmest midt i en storby har en lille ø få minutters sejlads fra midtbyen? Det er helt unikt, siger en Jens Thomsen.

280221 Egholm, Eghom færge
Foto: Mogens Jørgensen

At man igen taler om en tredje Limfjordsforbindelse skylles, at der torsdag landende en ny VVM-undersøgelse, der fastslå virkningen på miljøet i forbindelse med en forbindelse over Egholm.

Her mener modstandere af forbindelsen over Egholm, at rapporten ikke tager hensyn til, at naturen ændrer sig, og bliver mere og mere presset.