Ann-Louise Christine Aasted startede virksomheden, da hun på barsel med tvillingerne Noor og Naia. Foto: Daniel Mikkelsen

Luksustøj til babyer: Det har været en hård vej til millionsucces

Webshoppen Luksusbaby.dk er en fremadstormende succes med en to-cifret omsætning på bare fire år. Men parret bag har også arbejdet i døgndrift.

Der er travlhed på det store lager på Gøteborgvej i Aalborg. Modetøj til de mindste fylder de lange gange med reoler, og en stor flok ansatte pakker varer ud, mens andre pakker ordrer og sender det ud til kunderne i Danmark og nu også i udlandet.

På gulvet eller rettere oppe på en stige står kvinden bag det succesfulde firma, 31-årige Ann-Louise Christine Aasted, og tager mobilfotos af en tøjopstilling. Det er hun rigtig god til. Billedet skal derefter postes på de sociale medier Instagram og Facebook, så kunderne kan bestille de nye varer. 

Et par meter derfra sidder hendes mand, 38-årige Morten Grabowski Kjær, og tager sig af økonomien, personalet og alt det andet administrative, som den kreative Ann-Louise ikke rigtigt magter at interessere sig for. Og netop den arbejdsfordeling får deres parløb til at fungere perfekt. 

Se “Parløb - ude og hjemme” her.

30:25

TV2 Nord har besøgt nordjyske par, der både deler dagligdagen i arbejdslivet og privat. Foto: Daniel Mikkelsen

Luk video

Det begyndte i det små

Erhvervseventyret med Luksusbaby.dk begyndte i en mindre villa på Hobrovej i Aalborg. Her boede Ann-Louise og Morten sammen med deres baby-tvillinger Noor og Naia og deres halvbror Magnus. Ann-Louise var på barsel og surfede på nettet efter webshops med modetøj i god kvalitet til tvillingerne, men fandt ikke det, hun søgte.

Læs også Jeg skulle aldrig bo i Nordjylland

“Så opretter jeg min egen lille webshop og med den kan jeg måske gå ned på halvtid på mit arbejde og passe tvillingerne og webshoppen herhjemmefra”. Nogenlunde sådan tænkte Ann-Louise, og der var ikke langt fra tanke til handling. 

Kasserne med modetøj blev indkøbt og opmagasineret i stuen, spisebordet tjente som skrivebord og pakkebord, og pakkerne fragtede Ann-Louise selv over til posthuset i tvillingernes klapvogn. Succesen kom nemlig helt bag på parret! 

Vokseværk og høj arbejdsmoral

Ret hurtigt måtte der mere lagerplads til, og der blev ansat en medhjælper på deltid til at hjælpe den hårdtarbejdende Ann-Louise, der arbejdede seks dage om ugen og i næsten alle døgnets vågne timer. Morten hjalp til, når han ikke passede sit job som urobetjent. Succesen fortsatte med det kom et større lager, og senere blev et endnu større lager nødvendigt. Med det fulgte også flere ansatte.

I dag beskæftiger Luksusbaby.dk ca halvtreds personer. Omsætningen rundede i 2018 de 66 millioner kroner. En succes, der vækker genlyd i erhvervslivet, men også en succes, der har haft sin pris: 

Jeg har mødt op nede på arbejde nogle gange med tårer i øjnene, fordi jeg kunne bare ikke mere! Simpelthen! Jeg havde arbejdet SÅ meget!

 Ann-Louise Christine Aasted, indehaver Luksusbaby.dk

- Jeg har mødt op nede på arbejde nogle gange med tårer i øjnene, fordi jeg kunne bare ikke mere! Jeg havde arbejdet så meget! Og så kom der bare så mange ordrer i weekenden, og det kan lyde fuldstændig åndssvagt, at der kom så mange ordrer. Men jeg kunne bare ikke møde ind søndag, det kunne jeg simpelthen ikke! Men jeg gjorde det alligevel. Fordi de fucking pakker skulle afsted. Men jeg har ofret så meget af mig selv. Jeg har siddet og tudbrølet, fordi jeg kunne bare ikke tage afsted. Altså, jeg kunne bare ikke arbejde mere i den uge, fortæller Ann-Louise og tilføjer: 

- Vi er nok kompromisløse. Og vi gør alt, hvad der skal til, for at drive firmaet. Og vi vil ikke finde os i, at det går dårligt. 

Morten har taget orlov fra sit job som urobetjent for at hjælpe med virksomheden. Foto: Daniel Mikkelsen

Familieliv

Morten har netop taget orlov fra sit elskede job som urobetjent for at give arbejdet med Luksusbaby.dk hans fulde opmærksomhed og for at få bare lidt mere tid og overskud til familielivet. Ann-Louise har også omfordelt arbejdsdagen, så hun nu kan være meget mere sammen med børnene. Ansættelsen af en au pair til at tage sig af alt det praktiske husarbejde har også hjulpet parret til en lidt mindre hektisk hverdag.

Læs også Pensionist eller slotsejer: Par købte slot på randen af konkurs

Når børnene er puttet, står den på arbejde og kundeservice igen, så søvn er ikke det, de bruger mest tid på. Det samme gælder ferier. Det er kun blevet til nogle få dage i Disneyworld i Paris, men her i år 2019 skal det være anderledes: 

- Jeg er fuldstændig ligeglad med - næsten ligeglad med  - hvad vi omsætter for. Det er faktisk et mål for mig, at vi vil kunne holde en uges sammenhængende ferie, måske to uger. Og så kunne rejse væk! Det er faktisk der, hvor jeg er kommet til. Det vil betyde noget for mig, siger Ann-Louise med et fast blik i øjnene. 

Se andre afsnit i serien 'Parløb - ude og hjemme' her.