Makabert drab anket til Landsretten: 23-årig mener, hun er uskyldig

Den 23-årige kvinde blev idømt 14 års fængsel i april 2022.

Et kærestepar blev sidste år i dømt 14 års fængsel i Byretten for drab på en 45-årig mand i en lejlighed i Aalborg i april 2021. 

Den ene af de to dømte, en 23-årig kvinde, ankede sagen til Landsretten, mens hendes ekskæreste accepterede dommen. 

Mandag begyndte sagen så ved Landsretten i Aalborg. Der er afsat seks dage til retssagen - og her var der en overraskende udvikling:

- Den unge kvinde har anket sagen, fordi hun mener, hun er udskyldig i drab, forklarer TV2 Nords reporter, Henriette Maj Pedersen, inden hun tilføjer den væsentlige detalje:

- Hun erkender sig skyldig i grov vold efter straffelovens paragraf 245. Det er det nye, vi ved. 

Den unge kvinde forklarede, at hun var til stede i lejligheden under de mange timers mishandling af den 45-årige mand, som blandt andet fik sprøjtet brintoverilte og WC-rens ind i blodårene, men hun afviste at have del i drabet. 

I retten udpegede de to tiltalte hver på den anden, som den, der stod bag drabet og de mange timers mishandling af den 46-årige. 

Ved dommen i Byretten fulgte nævningetinget anklagemyndighedens påstand om, at parret havde været sammen om at begå den voldsomme forbrydelse. 

- Blev presset

TV2 Nords reporter, der har fulgt retssagen, siger, at den 23-årige nægter sig skyldig i drabet.

- Men hun erkender, at hun har været medvirkende til at gøre den 45-årige ondt, idet hun havde sprøjtet blandt andet wc-rens ind i kroppen på den afdøde.

Kvinden fortalte også i retten, at det ikke var med hendes gode vilje.

- Hun siger, at hun blev presset af sin ekskæreste og frygtede for sit liv. Det var altså ham, ekskæresten, der slog den 45-årige ihjel med adskillige slag og knivstik for til sidst at kvæle ham med et bælte. Det fortæller kvinden, at hun intet havde at gøre med i retten, hvor hun også begyndte at græde. 

I morgen fortsætter retssagen, og her skal en række vidner afhøres, heriblandt en læge, der skal forelægge medicinsk dokumenation.


Seneste nyt

fra Nordjylland