Markant forstærkning: AaB henter norsk landsholdsspiller

00:53

Video: AaB

Den norske midtbanespiller Iver Fossum skifter fra Hannover 96 til AaB på en fireårig kontrakt.

AaB forstærker førsteholdstruppen med Iver Fossum, der er hentet i den tyske klub, Hannover 96. Det meddeler klubben fredag i en pressemeddelelse.

- Iver Fossum er en tovejsspiller med internationalt snit, og alene det at han har spillet mange kampe i en europæisk Top 5-liga, vidner om stor kvalitet. Som type er Iver teknisk dygtig og har god spilforståelse og stor løbekapacitet, og han kan dække både 8’er- og 6’er-postionen, ligesom han på det norske landshold senest har optrådt på kanten, siger AaBs sportsdirektør, Allan Gaarde.

- Selvom Iver er en relativ ung spiller, så har han masser af erfaring fra højeste niveau, og vi ser ham som en markant forstærkning af vores hold, hvor konkurrencen selvfølgelig nu vil blive skærpet yderligere, men det er også en del af gamet, hvis vi som hold, trup og klub skal spille med på det niveau, hvor vi ønsker at være, uddyber Allan Gaarde.

Fossum førhørte sig før skiftet

Iver Fossum fik sit gennembrud som seniorspiller hos Strømsgodset, inden han blev hentet til Hannover 96. I alt har Iver Fossum optrådt 12 gange for det norske A-landshold.

- Jeg har selvfølgelig forhørt mig i fodboldmiljøet, hvor AaB har et godt omdømme – både på det menneskelige plan, men også i forhold til at spille attraktivt, og det har jeg haft stor lyst til at blive en del af.

- Min ambition er hurtigst muligt at bidrage til holdet, så vi kan opnå vores målsætninger, og jeg har fulgt de seneste par kampe og synes, vi har en stærk trup. Samtidig skal jeg også udvikle mig personligt både på og uden for banen, og jeg glæder mig meget til at komme i gang, slutter Iver Fossum.

Iver Fossum får trøje nummer otte og træner fredag formiddag med resten af AaB-truppen for første gang.

00:27

Allan Gaarde om Iver Fossum.

Luk video

Læs også AaB udlejer Robert Kakeeto til finsk klub

Forsiden lige nu