LIGE NU:

Medvind til Aalborg Alliancen: Flere virksomheder er med ombord

Aalborg Alliancen har indgået samarbejde med 11 virksomheder. Et klart signal til Christiansborg om, at man mener Den Tredje Limfjordsforbindelse alvorligt, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Alliancen skal stå for at rekruttere 50 nye pulversvejsere til Bladt Industries. Det er første store opgave for den nye alliance, som blev skabt tilbage i sommer mellem kommunens byråd og erhvervslivet i Aalborg.

Alliancen har til formål at sikre kommunens virksomheder kvalificeret arbejdskraft, nedbringe ledigheden og dermed skabe det økonomiske råderum, der gør, at Kommunen kan medfinansiere en ny limfjordsforbindelse. 

Og det har flere store virksomheder i Aalborg valgt at bakke op om. Således har kommunen indgået samarbejdsaftaler med 11 større virksomheder. En rigtig god start siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S):

- Dermed kan vi nå nogle af de mål, som vi har sat os for – nemlig at få flere aalborgensere i arbejde. Så det her med, at vi både kan understøtte den tredje limfjordsforbindelse, og virksomhederne kvitterer ved, at de går med i projektet, det er rigtig positivt, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til TV2 Nord.

50 medarbejdere til Bladt Industries

Bladt Industries er én af de virksomheder, der har valgt at bakke op om Aalborg Alliancen, og de lægger nu rekrutteringen af 50 nye pulversvejsere i hænderne på alliancen.

- Nu sætter vi handling bag ordene. Helt konkret lægger vi i høj grad rekrutteringen i hænderne på Metal Aalborg og Jobcenter Aalborg. Vi ser i første omgang stort på, om folk har de nødvendige certifikater. Brænder de for at få jobbet, så skal vi nok i samarbejde med Tech College få givet dem certifikaterne, siger Peter Rindebæk, COO hos Bladt Industries, i en pressemeddelelse.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæder sig over, at flere aalborgensere nu kommer i job, og samtidig mener han, at opbakningen fra det lokale erhvervsliv bør give genlyd i Folketinget.

- I forhold til at nå målet og få den tredje limfjordsforbindelse, så er det her rygstød fra virksomhederne et meget klart signal til Christiansborg om, at erhvervslivet mener det alvorligt. De vil gerne være med til at støtte op, fordi de kan se, at det her er en vigtig sag, lyder det fra borgmesteren. 

Målet i hele 2019 for Aalborg Alliancen er, at 200 flere aalborgensere kommer i job som følge af samarbejdet mellem byrådet og erhvervslivet.

 

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden