Michaels salg af rav-lygter er eksploderet

Michael Nielsen er indehaver af ravfund.dk, og det seneste år er interessen for hans produkter - nemlig særlige ravlygter - eksploderet.

Folk er blevet helt vilde med at samle rav. Det er i hvert fald det indtryk, Michael Nielsen har fået. Han har virksomheden ravfund.dk og har de seneste år oplevet en enorm vækst i salget af hans UV-lamper. Lamperne kaldes også for ravlygter. For med UV-lyset er de små ravklumper lette at lyse frem i aftenens eller morgens mulm og mørke, fordi rav reagerer anderledes på det ultraviolette lys end sten og muslinger.

- Interessen for produktet er steget mange hundrede gange. Bare sammenlignet med foråret sidste år, er vi i nærheden af en stigning i interessen på 1.000 procent, siger Michael Nielsen.

Han har solgt UV-lygter i mange år, men han har aldrig solgt så menage, som han gør nu. Førhen blev de oftest købt af kvinder, der ville bruge UV-lamperne til at se, om hunden tissede på gulvet - eller om manden tissede på brættet.

Lokumslygterne, som han kaldte dem, er nu blevet til ravlygter - og det er altså noget, der sælger.

- Vi er ikke så mange i Danmark, der sælger UV-lamper. Og der er slet ikke nogen her i Nordjylland. Så jeg tænkte, at vi kunne prøve at hente tre eller fire forskellige lamper hjem. Og så gik udviklingen hurtigt, forklarer Michael Nielsen og fortsætter:

- Jeg blev selv opslugt af det. Vi mænd vil jo gerne have legetøj, der er større end de andres. Så det tog fart.

Og kunderne de kommer ikke bare fra lokalområdet. I butikken i Nørresundby kommer der også kunder helt fra Varde og Sønderborg.

- De vil jo gerne herop og prøve det. Man kan prøve det i virkeligheden heroppe, siger Michael Nielsen.

Fuldt hus til ravjagt i vinterferien

Særligt i op til ferier mærker Michael Nielsen en efterspørgsel i forretningen. Det gør man også i Sæby, hvor vinterferie-tilbuddet om ravjagt i melder de fuldt hus. 

 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen
 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen
 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Seneste nyt

fra Nordjylland