Foto: Daniel Mikkelsen

Midtby-samråd: Havnebadet bør få en chance mere

Havnebadet i Aalborg bliver ikke brugt nok. Det skal dog have en ny chance, før man eventuelt vælger at flytte det, lyder det fra Aalborg Midtbys Samråd.

Giv havnebadet i Aalborg en ny chance. Sådan lyder konklusionen fra Aalborg Midtbys Samråd efter et møde, hvor havnebadets fremtid var til debat.

- Havnebadet bør have en chance mere på den nuværende placering, tæt ved Jomfru Ane Parken og aktivitetsområderne på den centrale havnefront, siger Jørgen Andersen, der er formand for samrådet.

Havnebadet har flere gange været lukket på grund af rotter og colibakterier i vandet, og besøgstallene har ikke været imponerende.

Det fik Venstre i Aalborg Byråd til at reagere i begyndelsen af august, hvor de bad Miljø- og Energiforvaltningen om at lave en redegørelse, som skal belyse, hvordan man kan gøre havnebadet mere attraktivt.

02:20

Indslag: Venstres gruppe i Aalborg Byråd vil have en ny plan for Aalborg Havnebad.

Luk video

Dansk Folkepartis Ole Risager foreslog i den forbindelse, at havnebadet blev flyttet til Hals.

- Hals er den helt rigtige placering til havnebadet. Det ligger ved Limfjordens udmunding, hvor vandet har den rigtige temperatur. Her vil det blive flittigt brugt og jeg har fået håndslag fra lokale ildsjæle, som gerne vil hjælpe med at etablere havnebadet, sagde Ole Risager.

Aalborg Midtbys Samråd er ikke enige i, at havnebadet skal flyttes i første omgang.

Samrådet mener i stedet, at man skal forsøge at øge besøgstallet ved at åbne mere op mod omgivelserne og på den måde gøre havnebadet mere indbydende.

Kaster det ikke tydelige resultater af sig, skal der udtænkes en ny plan.

- Hvis ikke, det i løbet af den kommende sæson lykkes at skabe mere aktivitet og et langt større besøgstal, så må der nødvendigvis ske noget drastisk, siger formand Jørgen Andersen.

OM AALBORG HAVNEBAD

Havnebadet er en flydebro med en bygning i den vestlige ende og fire bassiner, hvoraf de to lave bassiner - børnebassinet og legebassinet - med en dybde på henholdsvis 70 og 90 cm er med fast bund. Udspringsbassinet og motionsbassinet har en dybde på henholdsvis 5 og 2 meter og er forsynet med sikkerhedsnet.

 

Kilde: Aalborg Kommune

Se mere

Aalborg Havnebad har flere gange været lukket på grund af rotter og colibakterier. Foto: Per Frank Paulsen

Læs også Politikere har fået nok: Aalborg Havnebad skal måske flyttes