LIGE NU:

Militærhund kan blive verdens bedste

Der venter Jesper Andersen og hans hund Burner noget af et eventyr, når de til marts deltager i VM i K9 Pro Sport, som er en disciplin for militære hundefører.

Den 19. marts deltager Jesper Andersen og hans hund Burner i VM i K9 Pro Sport i Texas. Sporten er en disciplin for militære hundeføre, og Jesper Andersen og Burner blev nummer to til DM for militærhunde. Til dagligt arbejder Jesper Andersen og Burner på Flyvestation Aalborg, og derfor indgår mange af de ting, som Burner skal kunne i sporten også i arbejdet på flyvestationen.

- Jeg synes det er rigtig sjovt, for man ved aldrig, hvad man kommer ud til. Det er deres fantasi, der laver banen, så vi ved aldrig, hvordan det vil være på dagen. Så det er med at træne så bredt som muligt, siger Jesper Andersen.

Til VM’et skal Burner og Jesper Andersen igennem flere forskellige prøver. En af prøverne som de skal igennem er en lydighedstest, hvor Burner hele tiden skal følge Jespers bevægelser rundt på en bane og blive ved med at kigge op på Jesper.

Se mere til Burner og Jesper Andersen i Nordjylland LIVE onsdag klokken 19.30.