Foto: Bruno Stagsted

00:18

1 af 2

Mistænkt for indblanding i hvidvasking af 668 mio. US Dollars

Den sydkoreanske kvinde Yoora Chung bliver mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør.

TV2 Nords reporter ved grundlovsforhøret i Aalborg fortæller, at den anholdte kvinde er mistænkt for at være involveret i hvidvaskning og svindel for op mod 668 millioner US Dollars. Ifølge Koreatimes er hun en central figur i en korruptionsskandale, der involverer hendes mor Choi Soon-sil, der er en af den suspenderede præsidents gamle veninder.  Yoora Chung er især selv kendt for sine evner indenfor ridning. 

I retten kommer det frem, at Yoora Chung, der er tyve år gammel, ifølge de sydkoreanske myndigheder, er en af de mest eftersøgte personer i Sydkorea. Derfor ønsker Sydkorea hende udleveret. 

Der bliver tolket på engelsk i retten, og der er adskillige journalister til stede ligesom der også er repræsentanter fra den koreanske ambassade. 

Under grundlovsforhøret skal der tages stilling til, om hun skal frihedsberøves indtil udlevering. 

Læs også Aalborg i centrum efter udenlandsk skandalesag

Søndag aften lykkedes det Nordjyllands Politi at anholde kvinden på en adresse i Gug. Foruden Yoora Chung var der yderligere tre personer samt et barn tilstede på adressen. Disse personer var ikke efterlyst. Under grundlovsforhøret kom det frem, at barnet er Yoora Chungs datter.

Under anholdelsen oplyste Yoora Chung uopfordret, hvem hun var, og at hun var bekendt med efterlysningen af hende. Hun opholdt sig i Danmark i forbindelse hestesport.

Hun blev anholdt på baggrund af et tip fra en  koreansk journalist, der ledte politiet på sporet af den 20-årige koreaner, der siden jul har været efterlyst hos Interpol. Du kan se anholdelsen på youtube. 

Læs også Forsvarer for sydkoreaner: - Jeg er skuffet

 

Læs også Nordjyllands Politi anholder kvinde i sydkoreansk skandalesag