00:29

Få tips og tricks til din Mortens Aften-and fra Morten.

Få tips og tricks til din Mortens Aften-and fra Morten. Foto: Michael Andersen

1 af 2

Morten Koks bud på Mortens aften: Lunken and a la Onkel Tom

I gamle dage kunne man få den på det berømte natværtshus Onkel Tom, og nu serveres den på Aalborgs fine gourmetrestaurant.

Ved middagstid i dag har Morten Kok Nielsen fundet en nedkølet stegt and frem og parterer den i passende stykker. Den skal på menuen i aften, som jo er Mortens Aften.

- Det bliver såkaldt lunken and, som man kunne få det året rundt på natrestauranten Onkel Tom på Vesterbro i Aalborg. Altså lune stykker and - anrettet med rugbrød, rødkål og asier, nærmest et stykke smørrebrød men ved rugbrødet ved siden af. Man kan også servere lidt sauce til, og det gør vi i aften, siger Morten Kok Nielsen.

Han har selv spist lunken and, som retten hed, på Onkel Tom efter fyraften, og han har haft udenbys gæster med, som var noget duperede over den overraskende ret.

- Det var noget, der kunne begejstre folk, der kom fra København, fordi det var en specialitet, man ikke kunne få andre steder, siger Morten Kok Nielsen.

Han kan præcis i dag, på Mortens Aften, fejre sit 20 års jubilæum som indehaver af Mortens Kro. Det begyndte med 28 pladser i Algade i Aalborg. I 2004 flyttede Mortens Kro i større lokaler på Mølleå i Aalborg. Her er plads til 150 gæster, og Morten Kok Nielsen satser på at holde 25 års jubilæum i samme lokaler.