01:41

Ikke overraskende blev den 45 årige, tidligere træner i FC Nordsjælland, AGF, og U21 Landshold, Morten Wieghorst i dag præsenteret som ny træner i AaB efter kluben i December valgte at fyre Lars Søndergaard efter svigtende resultater, den nye træner har første træningssamling på Onsdag, hvor spilleren møder ind efter juleferien, og målsætning er klar for både den nye træner og spilleren, at komme mellem de 6 bedste i det nye slutspil der også gælder kampen om medaljer. ellers står den på nedrykningsspil for de dårligst placerede hold i superliagen

Arkivfoto.

1 af 2

Morten Wieghorst ny cheftræner i AaB

AaB’s nye træner bliver den 45-årige tidligere fodboldspiller og træner Morten Wieghorst.

Mandag den anden januar blev dagen, hvor AaB fandt en afløser Lars Søndergaard. Morten Wieghorst bliver nu cheftræner og de bolsjestribede fra Aalborg.

- Siden midten af december har vi skullet pejle os ind på en ny cheftræner, og efter en grundig proces viste Morten Wieghorst sig hurtigt som en stærk kandidat, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

Det er en kombination af erfaring fra både ind- og udland.

- Vi ser Morten som en stor trænerprofil i Danmark, og han kommer sin unge alder til trods med enorm erfaring på højeste niveau såvel nationalt som internationalt fra både sin tid som spiller og som træner, siger Allan Gaarde.

Morten Wieghorst er ansat på en aftale som, der er uopsigelig indtil 30. juni 2019. Træneren selv, glæder sig til at tage fat på arbejdet med de nordjyske spillere.

- Det glæder mig meget, at AaB har peget på mig som cheftræner, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg var interesseret, da henvendelsen kom, siger Morten Wieghorst i en pressemeddelelse.  

Læs også Derfor valgte Wieghorst at skrive under med AaB

Morten Wieghorst og AaB’s Superligatrup har første træningsdag i det nye år på onsdag den 4. januar.

Morten Wieghorst har tidligere som træner sikret FC Nordsjælland to pokaltitler i 2011 og 2010 og ført AGF til oprykning i Alka Superligaen i sommeren 2015, inden han et halvt år senere blev afskediget i Århus-klubben med oprykkerne placeret på en niendeplads.

Herudover har Morten Wieghorst stået i spidsen for det danske U/21-landshold og været assistenttræner for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea City.