Foto: René Jeppesen / Pressefoto

Musikkens Hus fylder fem år: Fejrer fødselsdagen med nye festival og unikke koncerter

En helt ny festival samt unikke koncertopsætninger skal markere Musikkens Hus' fem års fødselsdag.

Den 29. marts 2019 er det præcis fem år siden at Musikkens Hus i Aalborg slog dørene op for offentligheden. Det skete efter en årelang byggeproces hvor kulturhusets 20.000 kvadratmeter fordelt på ni etager, skød op på havnefronten i Aalborg.

At Musikkens Hus, der i flere omgange har haft fint besøg både på scenen og i den kongelige loge, nu fylder fem år skal naturligvis markeres. Det vil ske ved flere store og unikke koncerter i løbet af foråret og så ved en ny todages-koncert kaldet Musikkens Beat.

Festivalen skal løbe af stablen i Musikkens Hus den 26. og 27. april. Her vil lyden fra over 20 koncerter flyde ud ad højtalerne og allerede nu afslører Musikkens Hus, at det er kunstnere som Phlake, Bikstok, When Saints Go Machine, Nicklas Sahl og flere, der står på scenen i løbet af de to dage. Det foreløbige program offentliggøres 25. januar - og så kommer flere kunstnere til over de næste måneder.

Urpremiere og symfonisk Mads Langer

Ud over Musikkens Beat-festivalen vil Musikkens Hus' fødselsdag blive markeret med internationale gæster som for eksempel den russiske sopran Anna Netrebko, Boston Symphony Chamber Players samt jazzpop-stjernen Jamie Cullum.

Derudover vil Musikkens Hus have urpremiere på en musikalsk konstellation bestående af forsangeren fra nyligt opløste Dúné Mattias Kolstrup og sangerinde Barbara Moleko i et akustisk setup. Publikum vil derudover kunne opleve Mads Langer i et særligt setup med Aalborg Symfoniorkester.

- Vi vil ikke være et hus, som blot præsenterer færdige koncepter fra andre dele af landet og verden. Vi vil selv skabe kunst sammen med de kunstnere, der besøger os. Vi stræber kontinuerligt efter at sætte Aalborg øverst på den kunstneriske dagsorden i Skandinavien. Det er godt for byen og for kulturen, og det er godt for den nordjyske selvforståelse, siger Lasse Rich Henningsen, der er administrerende direktør i Musikkens Hus.