LIGE NU:

Næsten hver femte dropper ud af Aalborg Universitet

De studerende på Aalborg Universitet kan se frem til en studiestart, der strækkes endnu længere end de første par uger. Det skal mindske frafaldet.

Når Aalborg Universitets nye studerende i de kommende dage indtager auditorierne, så er det langt fra dem alle, der kommer ud med et eksamensbevis på den anden side. 18,4 procent af de studerende springer fra i løbet af det første år. Det viser en ny undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Men det vil universitetet nu gøre noget ved: 

- Jeg synes, tallet er for højt. Det er faktisk det, vi arbejder meget på at få nedbragt. Vi vil rigtig gerne, at de studerende fastholdes på deres studier og ikke springer fra tidligt i forløbet, siger Inger Askehave, der er prorektor på Aalborg Universitet. 

Hvis de studerende skal fastholdes, så skal der være mere fokus på det sociale liv på universitetet, lyder det fra Aalborg Universitets største studenterorganisation: 

- En stor del af det her frafald skyldes, at folk ikke har det godt socialt. Det kan være svært at flytte til en ny by og få en ny omgangskreds, hvis man ikke finder ind i en sportsklub eller begynder at lave noget frivilligt, siger Emil Jørgensen Njor, der er studenterpolitisk ordfører i Studentersamfundet.

quote En stor del af det her frafald skyldes, at folk ikke har det godt socialt. Det kan være svært at flytte til en ny by og få en ny omgangskreds.

Emil Jørgensen Njor, Studentersamfundet

De nuværende studerende på Aalborg Universitet kan nikke genkendende til, at gode venner og sociale arrangementer spiller en stor rolle for studieglæden: 

- På mit studie har vi været en lille gruppe, og det har været meget socialt. Vi har virkelig været gode til at holde sammen, siger Jens Krarup, der studerer Materialevidenskab. 

Aalborg Universitet vil fremover arbejde på at strække studiestarten og de sociale arrangementer:

- I stedet for at studiestart er de første par uger, hvor man skal lære at gå på universitetet, så arbejder vi lige nu på, at studiestart er hele det første semester, hvor vi vil lave initiativer, der i langt højere grad inddrager de studerende for at mindske frafaldet.

Så næste gang der laves en undersøgelse som denne, vil frafaldet så værre mindre?

- Det satser vi stærkt på. Men der er rigtig mange faktorer, og der er ikke en one size fits all, men vi håber på det, og vi arbejder målrettet på det.