Nederlag til AaB og et point til Hobro

De nordjyske Superliga-hold fik ikke det optimale ud af sidste kamp i grundspillet.

I Aalborg fik AaB besøg af Skagen-drengen David Nielsens tropper fra AGF, der fra kampens start fik presset nordjyderne.

Gennem første halvleg var begge angreb ganske aktive, men det var i AaBs forsvar, at der manglede pondus, så de hviiie fik plads og muligheder.

AaBs forsvar stod som forstenede, da AGF i det 27. minut af dagens Superligakamp i Aalborg bragte sig foran 0-1 efter scoring af Bror Blume.

Blume stod godt placeret i venstresiden af feltet, så han stille og roligt kunne placere bolden i nettet efter rodet forsvarsspil af AaB.

AGF var altså foran ved pausen, og træner Jacob Friis satsede offensivt i halvlegen og lavede en tre-dobbelt udskiftning: Frederik Børsting afløste Kasper Kusk, Lucas Andersen afløste van Weert, og Bærtelsen byttede med Tengstedt.

Det virkede

Et kvarter inde i anden halvlegen kaster satsningen resultat af sig, da Kristoffer Pallesen udligner i det 59. minut på et skud fire-fem meter udenfor feltet.

Skuddet dykker og sniger sig ud mod venstre stolpe til udligning.

Scoringen får træner Jacob Friis til at foretage endnu taktisk udskiftning, så Gift Links kommer ind i stedet for Jon Torsteinsson.

Men bare 10 minutter senere er det Patrick Mortensen, der header indlæget fra Bror Blume i målet bag keeper Linne. AGF igen foran. Et kvarter senere, er det igen Patrick Mortensen, der lyner og bringer AGF foran med to mål.

Til sidst viser Lucas Andersen igen sin målfarlighed, da han afslutter på langt udspark fra Linne i AaB-målet, laver små driblinger i det lille felt og afslutter frækt.

Men scoringen er ikke nok - AGF kan tage hjem til Aarhus med tre point og blander sig derfor i medaljekampen med 47 point på tredjepladsen - ni point efter FCK og fem foran Brøndby.

Delte i porten

I Hobro stod det 0-1 til gæsterne ved pausefløjtet. Mathias Hebo Rasmussen bragte Lyngby foran fire minutter før pausen efter en fremragende aflevering af Rezan Corlu.

Edgar Babayan fik balance i regnskabet med et mål på straffe tre minutter inde i anden halvleg, efter Nicolai Geertsen begik straffespark mod Emmanuel Sabbi.

Herefter blev det en ganske lige kamp, indtil Emil Nielsen bragte gæsterne foran igen efter opspil fra Mathias Hebo Rasmussen.

Langt inde i dommerens overtid formår Hobros Simon Jacobsen at heade bolden i mål til uafgjort.