LIGE NU:

Nedrivning indstilles: Håb forude for Nørre Uttrup butikscenter

Fremtiden for Nørre Uttrup Torv ser lys ud, hvis man, som de mange borgerhenvendelser, er imod planerne om nedrivningen af det gamle butikscenter. Forespørgslen er nemlig blevet indstillet af By- og Landskabsforvaltningen.

Kommunen har gennem den seneste tid modtaget 151 henvendelser vedrørende ønsket om at etablere en ny fastfoodrestaurant i Nørresundby samt en ny dagligvarebutik i de lokaler, der i dag huser butikscenteret på Nørre Uttrup Torv.

Tilbage i september 2020 gik kommunen offentligt ud med henvendelserne, for at få borgernes reaktioner, i et forsøg på at vurdere mulighederne og se hvad, der var størst tilslutning til; nedrivning eller bevarelse.

Modsvaret var et oprør og en underskriftsindsamling fra butiksejerne.

By- og Landskabsforvaltningen, der varetager opgaven om tilsyn af byplaner, har efter borgernes reaktioner, valgt at indstille forespørgslen om nedrivningen af Nørre Uttrup butikscenter.

Indstillingen er dog kun en opfordring, og den endelige beslutning træffes på et møde afholdt af By- og Landskabsudvalget. 

Stadsarkitekt ved By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Peder Baltzer Nielsen er dog overbevist om, at borgernes reaktioner er nok til at nedlægge planerne.

- Det var et meget markant svar, vi fik fra borgerne. De var bestemt ikke interesseret i at nedrive centret, og det har vi valgt at lytte til. Selvom det i sidste ende ikke er vores beslutning, er jeg sikker på, at planerne falder, fortæller stadsarkitekten til TV 2 Nord.

Den endelige afgørelse om torvets fremtid falder på torsdag, hvor kommunen holder møde med politikere vedrørende planerne for området.

Hertil bliver der også afgjort om den efterspurgte fastfoodrestaurant får lov at åbne, men det mener Peder Baltzer Nielsen nu ikke, at der bliver noget problem i.

- Jeg tror helt sikkert vi går videre med fastfoodrestauranten. Den har der slet ikke været de store indvendinger imod som ved efterspørgslen om torvets nedrivning.

Se indslaget fra september i videoen nedenfor, hvor butiksejerne i centeret kommenterer på forespørgelsen om nedrivningen.

Butiksejerne på Nørre Uttrup Torv i Nørresundby er i oprør over udsigten til, at deres butikker risikerer at blive jævnet med jorden for at gøre plads til et nyt supermarked. Der er allerede tre store dagligvarebutikker på den anden side af vejen, og en nedrivning af det eksisterende Nørre Uttrup Torv vil særligt være hårdt for de ældre, spår butiksejerne.
1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden