Nordiske medier hyrer Berlingske-direktør

Nordiske medier, der er ejet af NORDJYSKE Medier, henter ny koncerndirektør fra Berlingske.

Nordiske Medier, der er ejet af NORDJYSKE Medier, har ansat den tidligere direktør i Berlingske Medier, John Kristensen, som ny koncerndirektør, hvor han får det overordnede ansvar for salget.

Direktionen består derefter af adm. direktør Morten Petersen, koncerndirektør og ansv. chefredaktør og koncerndirektør Niels H. Carstensen samt - fra 1. juni 2016 - koncerndirektør John Kristensen.

De tre vil som et team drive medievirksomheden, der udgiver 23 fagmedier blandt andet Licitationen, Jern & Maskinindustrien, Motor-Magasinet, Building Supply, Metal Supply med flere.

John Kristensen kommer til at erstatte nogle af Morten Pedersens områder. Dermed kan Morten Petersen fokusere på opgaven med at ekspandere og udvikle koncernens aktiviteter i Sverige og Norge.

-Det her er udtryk for, at vi gerne vil vokse endnu mere. Ud over målet om en markant organisk vækst ønsker vi at købe op. Vi har lige overtaget majoriteten i Seapress, der udgiver Søfart, og vi er interesserede i flere målrettede specialudgivelser og har en ambition om at vokse i både Danmark, Sverige og Norge, siger adm. direktør Morten Petersen.

John Kristensen kommer fra Berlingske Medier, hvor han de seneste otte år var en del af koncernledelsen som bladdirektør med ansvar for det nationale annoncesalg. Han var inden da kommerciel direktør på BT. John Kristensen får ansvaret for salgsorganisationen, som omfatter i alt knap 50 medarbejdere.

Nordiske Medier, der er ejet af NORDJYSKE Medier, er en af Skandinaviens to største virksomheder inden for specialmedier. Der er 125 medarbejdere med base i Aalborg, København, Gøteborg og Oslo og en omsætning på over 100 mio. kr.

De p.t. 23 medier udsender dagligt 195.000 nyhedsbreve, mens printmedierne har 190.000 læsere i udgivelser som Licitationen – Byggeriets dagblad, Jern & Maskinindustrien, Mester Tidende, Motor-magasinet, Transportmagasinet, Magasinet Pleje, Søfart samt Entreprenad og Skog.

De rene onlinemedier er Building Supply, Metal Supply, Food Supply, Wood Supply, Electronic Supply, Energy Supply, idag.dk, soefart.dk og RetailNews.dk. Flere af medierne er også i Sverige og et enkelt medie er i Norge. Redaktionelt arbejder knap 50 journalister og redaktører på tværs af de mange medier. Denne del af virksomheden ledes af koncerndirektør Niels H. Carstensen, der tillige har titel af ansv. chefredaktør.