Nordjyde er ny "løve": - Det er med stor ydmyghed - det ligner mig ellers ikke

Foto: Per Frank Paulsen

Coolshop-stifteren Jacob Risgaard bliver ny investor i den næste sæson af det populære DR-program "Løvens Hule".

Omkring en halv millioner seere lægger hver uge vejen forbi DR, når de sender programmet "Løvens Hule". Programmet, hvor håbefulde iværksættere kan få både økonomisk og rådgivende hjælp af fem succesfulde forretningsdrivende, er enormt populært, og nu får det snart et nordjysk islæt. 

Det er bare så demoraliserende at få at vide, at du er for dårlig, og du er dum. Flid kommer man længst med.

Jacob Risgaard, iværksætter.

Hummel-ejeren Christian Stadil har valgt at stoppe i programmet, og hans afløser er fundet. Valget er faldet på Jacob Risgaard, der oprindeligt er fra Frederikshavn. Han er manden bag hjemmesiden coolshop.dk og medejer af flere andre virksomheder. 

- Der har været nogle år, hvor jeg har været lidt i spil til det her, og så kom der en naturlig åbning da Christian Stadil gik ud, og så gav det egentlig god mening. Og så synes jeg, det er fedt, at man kan samle så mange seere til et program, der handler om iværksætteri og ikke Sidney Lee og reality, fortæller Jacob Risgaard. 

At det netop er Christian Stadils stol, Jacob Risgaard skal overtage er ikke helt uden betydning for nordjyden. De to har tidligere arbejdet sammen i andre sammenhænge. 

- Jeg er mega nervøs over det. Det er et par store sko, der skal fyldes ud. De første gange jeg var til bestyrelsesmøder med Christian, havde jeg det som en teenagedreng, der fik lov at møde Madonna. Han er mit store iværksætteridol, så det er med stor ydmyghed, jeg gør det - det ligner mig ellers ikke, fortæller Jacob Risgaard. 

View this post on Instagram

Vi venter vores fjerde barn om 2 måneder, har slået historisk første kvartalsrekord i THORNICO = ergo er der mere end gang i eksisterende selskaber, og jeg har investeret i 4 nye selskaber, senest Libertine-Libertine, det sidste halve år og af den grund……… er jeg desværre ude af Løvens Hule Sæson 5! Det har været 4 forrygende sæsoner; sjovt, inspirerende, udfordrende og simpelthen så givende at møde og til tider investere i seje iværksættere fra hele landet. Tusind tak til @dr1tv for at hente formatet til Danmark, stærkt set!, samt for at ville have mig med på holdet. Udover at det, grundet en del held og forhåbentlig også lidt næse for den såkaldte gode investering, er lykkedes at slå et par rekorder i forløbet (første, største og hurtigste exit - Firtal Group solgt til Matas. Største samlede beløb investeret over alle sæsoner, to største enkelt investeringer (Firtal Group og Indieframe) mf); rekorder som jeg håber og tror vil blive slået mange gange fremover, så, og endnu vigtigere, er det bedste der er kommet ud af min deltagelse i Løvens Hule, at jeg har fået 7 dejlige og gode venner, men også 7 nye forretningspartnere, da vi jo i dag er co-investorer i en længere række selskaber sammen og derfor ses og arbejder sammen løbende. Vi ses faktisk alle om et par uger så uden at der behøver at gå melodramaturgi i den så MANGE tak til Ilse, Birgit, Tommy, Jesper, Mia, Peter og Jan for at holde mine dårlige jokes ud;-) Sidst, så kan I godt glæde jer til den nye Løve; en mere end værdig overtager af min stol, en person som jeg tidligere har arbejdet sammen med og som er helt kanon. Glæd jer!! Alt det bedste, god energi og tak for jeres øjne og ører* Christian @birgitaaby @ilsejacobsen @tommyahlers @jesperbuch @miatheresewagner @peter_warnoe @janlehrmann #løvenshule #løvenshulesæson5 #afdengrunderjegdesværreude #exit #investering #venture #iværksætteri #dr1 #thornico @thornico

A post shared by Christian Stadil (@christian_stadil) on

Man behøver ikke få 12-taller

Jacob Risgaard har sagt ja til at deltage i programmet af flere årsager. Der er naturligvis den rent forretningsmæssige del af det, hvor man kan lande den næste gode investering. 

- Jeg bliver i forvejen bombarderet med investeringsmuligheder alle steder, så jeg synes, det kunne være sjovt at prøve den her platform, fortæller Jacob Risgaard, der dog også ser andre goder ved deltagelsen. 

- Jeg vil gerne vise de unge mennesker, at man ikke behøver få 12-taller for at klare sig. Jeg blev selv smidt ud af folkeskolen. Og det er bare så demoraliserende at få at vide, at du er for dårlig, og du er dum. Flid kommer man længst med, fortæller Jacob Risgaard. 

Hele panelet af "løver" kommer i den kommende sæson kommer udover Jacob Risgaard til at bestå af Jesper Buch Mia Wagner, Jan Dal Lehrmann og Peter Warnøe. 

Læs også Coolshop-ejer undrer sig: Vi blev slet ikke kontaktet af kurator

Forsiden lige nu