LIGE NU:

Nordjylland får sin første vegetarrestaurant

Den kendte kok Michael 'Miv' Pedersen, der i forvejen driver fire nordjyske restauranter, åbner Nordjyllands første vegetar- og veganerrestaurant.

En tallerken uden kød eller animalske produkter er efterhånden blevet hverdag for mange nordjyder. Og inden længe kan det stigende antal vegetarer og veganere besøge en 100 procent kødfri restaurant i Nordjylland.

Restauranten hedder Ubat Veggie, og er landsdelens første vegetar- og veganer-restaurant.

Bag restauranten står den nordjyske kok, Michael Miv Pedersen, der i forvejen driver fire nordjyske restauranter.  

- Vi mangler sådan et sted som det her i Nordjylland. Der er nogle, der selvfølgelig laver vegetariske retter, men vi vil gerne lige gå skridtet ekstra, siger han.

Mens vegetaren undlader at spise kød, tager veganeren skridtet videre og holder sig helt væk fra alt animalsk - og på menuen hos Ubat Veggie er der noget for begge typer.

- Det er jordskokkesuppe med olie på purløg, jordskokkesalat, selleri i forskellige teksturer, grillet, puréret, syltet, fermenteret og så videre, siger Michael Miv Pedersen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Den kendte nordjyske kok Michael 'Miv' Pedersen står bag Nordjyllands første restaurant uden kød på menukortet

Vil åbne nordjydernes øjne op for grøntsagerne

Vegetar- og veganerrestauranter er indenfor de seneste år blomstret op i andre store danske byer, og nu er Michael Miv Pedersen snart klar til at præsentere nordjyderne for konceptet.

- Tidspunktet er rigtigt nu for Aalborg til ligesom at sige, at vi er ved at være klar til det her. Der er jo mange landmænd heroppe, som gerne vil have et stykke kød - så på nuværende tidspunkt er det måske et godt afsæt til at vise, hvad grøntsager egentlig kan.

12 procent af danskerne svarende til cirka 680.000 personer spiser overvejende vegetarisk, og nordjyderne er også tilsyneladende klar på det nye koncept.

Hør, hvad de tre Nordjyder vi mødte i Aalborg, siger til det nye koncept i videoen herunder (Artiklen fortsætter under videoen):

 

For kokken bag Ubat Veggie er håbet, at han kan åbne flere nordjyders øjne for kvaliteterne i grøntsager.

- Det kan jo være helt livsstilsændrende for folk der kommer herind også. Det håber jeg i hvert fald - at man kan se en vej i alle de her grøntsager og sådan noget.

Ubat Veggie åbner dørene første gang 17. januar.