LIGE NU:

Nordjylland har kunst i verdensklasse - nu skal folk bare opdage det

Et samarbejde skal sætte Nordjylland på det kulturelle verdenskort.

Kunsten, Musikkens Hus og Aalborg Teater er gået sammen for at slå fast, at Nordjylland har kunst i verdensklasse. Det vil de gøre ved at lave kunstneriske begivenheder, som aldrig er set før.

Den første begivenhed bliver i 2020 – og hvad den kommer til at indebære, skal de tre kulturinstitutioner nu finde ud af.

- Det er svært at gøre konkret, men man kan for eksempel forestille sig, at en billedkunstner udarbejder en scenografi til et værk, der skal opføres med musik og skuespillere i byens rum. Det tværgående er vigtigt, siger Gitte Ørskou, der er museumsdirektør ved Kunsten.

Samarbejdet har arbejdstitlen AMPlify, som står for Art, Music, Performing Arts.

Og målet er altså at fortælle, at der er masser at byde på i regionen.

- Vi skal være med til at give Nordjylland international tyngde. Vi er ikke bare en lillebror eller lillesøster til København og Aarhus, siger Gitte Ørskou.

Teaterdirektøren ved Aalborg Teater, Hans Henriksen, giver museumsdirektøren ret.

- Aalborgs kulturliv har fået et markant løft de seneste år, og nu er det tid til at tage endnu et stort skridt, siger han.

Det er Gitte Ørskous klare indtryk, at det allerede går godt med at markere sig internationalt. Når hun taler med internationale kunstnere og museer kender mange af dem til Aalborg – blandt andet på grund af Utzon Center, Nordkraft og Musikkens Hus.

- Folk ved godt, at vi eksisterer. Der er et kæmpe potentiale i at folde det endnu mere ud, siger hun.

Og det vil de også gerne være med til i Musikkens Hus.

- Vi skal kort fortalt lade de enkelte kunstarter folde sig ud og skabe helt nye kunstformer, som alle parter føler sig hjemme og forløst i, siger Lasse Rich Henningsen, der er administrerende direktør ved Musikkens Hus.