LIGE NU:

Ole Henriksens liv bliver til koncert: Fra Nibe til Los Angeles

Onsdag har koncerten "I Love It - in concert" premiere. Det er historien om nordjyden Ole Henriksens liv, udfoldet i 21 sange.

Onsdag har historien om Ole Henriksens liv - "I Love it - in concert" - premiere i Musikkens Hus i Aalborg. En koncert, der med 21 sange og Bryan Rice i den syngende rolle som Ole Henriksen kommer hele vejen fra Nibe i 1950'erne over Indonesien til London for til sidst at lande i Los Angeles hvor 66-årige Ole Henriksen i dag har sin egen skønhedsserie, der er brugt og kendt over hele verdenen.

Mandag var hovedpersonen selv med ved prøverne i Musikkens Hus, og her fik han  en lille rolle på scenen, da Bryan Rice i et af koncertens numre analyserer og kommenterer en medspillers hudproblemer. Den kærlige behandling fik på ingen måde den altid smilende "cremekonge" til at vende mundvigene nedad, og efter sin egen optræden stod han, med hænderne foran hovedet og klappede til musikken, mens hofterne og fødderne gik fra side til side. 

TV2 Nord sender onsdag aften fra selve premieren, men vi tog forskud på glæderne, da vi i vores kultur- og fritidsmagasin Nordliv mandag aften havde besøg af både Ole Henriksen og Bryan Rice til en snak om Ole Henriksens opvækst i Nibe og senere liv på verdensscenen samt om det koncerten, der har albumaktuelle Bryan Rice som omdrejningspunktet Ole.

Ole Henriksen var, da han voksede op i Nibe, ikke som de fleste. Han gik op i ballet og teater, og nød mere at lege med pigerne end med drengene. Det kastede både mobning og øgenavne af sig, men spørger man Ole Henriksen om, hvad det har betydet for ham i sit senere liv er svaret: Ikke det store.

- Det gjorde ondt, og jeg græd lidt. Jeg havde ondt af lille Ole, men i det lange løb var jeg altid i stand til at se på den glade side af livet, fortalte Ole Henriksen i Nordliv.

- Hvad jeg senere har erfaret er, at når folk har travlt med at være negative og mobbe, er det en dårlig energi, de går rundt med, og de må lide i deres eget hoved. De har sikkert et problem med selvtillid, og kan ikke lide sig selv som menneskeder, og derfor har jeg egentlig lidt ondt af dem, og det havde jeg også som dreng. 

Oles liv fortsatte, efter opvæksten i Nibe i Indonesien, hvor han slog sig ned. Her kunne han leve som åben homoseksuel, og han kunne, som han beskriver det selv, være det bedste udgave af sig selv. Senere kom han til London hvor hans uddannelse indenfor hudpleje, inden han - i 1975 - åbnede sin egen klinik i Los Angeles.

Hele den rejse - og den videre rejse til i dag, hvor Ole Henriksen det meste af året rejser rundt i hele verden - kommer til live på scenen i Musikkens Hus, og Bryan Rice, der skal få Oles historie ud over scenekanten, har påtaget sig opgaven med stor ærefrygt.

- Det er en kæmpe ære at skulle synge Ole. Ole er et menneske, jeg en stor del af mit liv har set op til. Hans positivitet og måde at gribe tingene an på. Så da jeg pludselig blev spurgt, om jeg ville fortolke hans historie, blev jeg meget berørt, men man har også en stor ærefrygt, fortalte han i studien under Nordliv.

Du kan se hele interviewet med Ole Henriksen og Bryan Rice i Nordliv herunder: