LIGE NU:

Nordjysk erhvervsgigant er med i Aalborg Alliancen

Virksomhederne strømmer ind i Aalborg Alliancen, der nu også tæller vindmøllefabrikken Siemens Gamesa.

Mens den tredje Limfjordsforbindelse med aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti er rykket meget nærmere, så strømmer de private virksomheder ind i Aalborg Alliancen.

På tre måneder er antallet af medlemmer vokset til 81, og der er stort set lige så mange, der har meldt deres interesse for at være med.

Et af de nyeste medlemmer af alliancen er vindmøllefabrikken Siemens Gamesa. Med 1.855 ansatte er det Nordjyllands største private arbejdsplads. Fabrikschef Henrik Hedegaard ser store muligheder i at styrke samarbejdet med jobcentret.

- Der ligger en klar gevinst i at strømline samarbejdet med Jobcenter Aalborg, så vi hurtigt kan rykke, når der er jobåbninger. Vi har aftalt, at vores ledere får faste kontaktpersoner i jobcentret. Samtidig vil jobcentret opbygge en kandidatbank med kvalificerede ledige, der er interesserede i at arbejde ved Siemens Gamesa, fortæller Henrik Hedegaard.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet) glæder sig over, at Nordjyllands største private arbejdsplads nu er med i Alliancen:

- Siemens Gamesa har stor betydning for beskæftigelsen her i Aalborg. Den opbakning, vi får fra virksomhederne, er alt afgørende for, at vi får nedbragt ledigheden og skabt det økonomiske grundlag for den nye broforbindelse. Heldigvis har de travlt lige nu i jobcentret med at veksle de mange aftaler om til konkrete jobs. Målet er, at vi i år skal besætte 200 jobs, og vi har allerede besat over 50 lønnede jobs af forskellig art. Det tegner godt.

Thomas Kastrup-Larsen peger dog også på, at det er vigtigt, at virksomhederne fortsætter med at melde sig ind i Aalborg Alliancen.

- Vi har virkelig grund til at være glade, men vi skal bestemt ikke hvile på laurbærerne. En af forudsætningerne for det trafikforlig, der netop er indgået i Folketinget er, at vi selv rejser en egenfinansiering på 600 mio. kr. de næste 20 år. Så virksomhederne skal bare fortsætte med at melde sig ind, slutter Thomas Kastrup-Larsen.

Hvad er Aalborg Alliancen?